Om meg

Jeg ble født med reisefeber i blodet, og jo mer jeg reiser, jo høyere blir feberen. Det er tydeligvis ingen vaksine mot den – annet enn å fortsette å reise

Kombinert med en stor dose interesse for historie og enorm kjærlighet for dyr, kommer skrivekløen og lysten til å fortelle historier fra reisene.

Jeg har fylt opp litt for mange pass (til og med fått kjeft av politiet for at de må utstede nok et pass lenge før utløpsdatoen), og besøkt over 90 land.

Når jeg skal på tur foretrekker jeg nye og litt mer uoppdagede steder, men innrømmer gjerne at jeg også følger turiststrømmen.

Turene går gjerne hit og dit – men veldig ofte til Afrika (som er mitt hjerte nærmest).

Fra teseremoni i Japan, til å gi offergaver til indianerstammens guder i USA og overnatting i ørkenen under stjernehimmelen. Jeg har satt fri skilpadder i Hellas, jobbet med pandaer i Kina og vasket hunder i India. Tusenvis av kilometere i lokale busser er blitt tilbakelagt rundt om i verden og verden har sett annerledes ut fra både hesterygg, tog og båt. Faraoens forbannelse har blitt unngått, en gepard har hvilt på panseret og kamelen har løpt løpsk. Stille innsjøer har åpenbart seg fra kanoer, geysirer har blitt hoppet gjennom og fjell har blitt besteget. Foreldreløse elefanter har blitt adoptert, monumenter blitt foreviget og det har blitt jaktet på vampyrer.

Reising innebærer også at man kommer i situasjoner som ikke er planlagt – både på godt og vondt. På mange av reisene har ting gått skeis, men de er like morsomme (kanskje enda festligere) å skrive om, nettopp fordi de ikke gikk som planlagt. Selv om situasjonen virker litt håpløs der og da, bringer disse historiene frem latteren i etterkant. Det har jo tross alt gått bra!

Nysgjerrig som jeg er, blir jeg ofte observert med en bok i hånden og en i sekken. Mikset med en vilje til å utforske nye steder og lære om ja, det aller meste, resulterer det i oppdagelsesreiser rundt om. Målet er å ikke reise til samme sted flere ganger. Så får jeg heller krype til korset og innrømme at, joda, noen steder kan man godt besøke flere ganger!

Jeg er utdannet journalist og historiker, og studietiden ble tilbrakt i USA. Ferdig utdannet ønsket jeg noe annet, og ferden gikk til Egypt, hvor jeg tilbrakte nesten to år. Nå er jeg skribent og frilansjournalist – og involvert i reiselivsbransjen.

Så fremt det ikke er minst én tur i timeplanen, er jeg ikke lett å ha med å gjøre. Jeg reiser for å komme vekk fra hverdagen, for å lære andre mennesker og kulturer å kjenne, for å oppleve det unike.

Reisebloggen handler naturligvis om mine opplevelser fra fjernt og nær. Den handler om mennesker, dyr, severdigheter, historiske hendelser og natur. Så er det lagt inn både anbefalinger, råd og tips.

Verden ligger for mine (og dine) føtter. Faktum er at det er eventyrlig verden der ute, bare man tør å ta steget. Den lokker med spennende steder og opplevelser du kanskje ikke visste eksisterte.
Hos meg rykker og river det i reisefoten. Jeg gleder meg til å fortsette å utforske verden, finne nye steder å forelske meg i – og dele disse med deg.

Det er mine reiser rundt om, men jeg skriver også om andre reiserelaterte temaer. Noen ganger har jeg blitt invitert med på tur for å oppleve reisemålet. Andre ganger har operatører og turistbyråer bedt meg samarbeide og presentere deres produkter. Disse turene er merket med «sponset tur» eller «samarbeidsinnhold». Uansett om det er min egen tur eller den er via invitasjon – det er mine meninger, tanker og oppfatninger.

Jeg håper du finner inspirasjon og lysten til å dra på nye eventyr. Jeg gleder meg allerede til å pakke kofferten og reise av sted. Håper du vil følge meg rundt om i verden.
Kommentarfeltet er åpnet – jeg vil gjerne høre mer om dine reiser og forslag.

Husk: Ikke bekymre deg over hvordan turen vil gå. Bare dra av gårde!

Reiseglade hilsener fra
Katharina

Skroll til toppen