Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser

Morgenstund har gull i munn sier et velkjent ordtak. Det passer som hole in one når du ankommer Skjeberg Golfklubb tidlig om morgenen. Solen bryter forsiktig gjennom trærne og reflekterer i duggvått, nyklipt gress. Et rådyr kommer traskende ut mellom trærne, med en liten krabat daltende etter. Øyne, store som golfballer, stirrer forskrekket på oss. Så innser hun at vi ikke utgjør noen trussel og trasker videre.

Skjeberg Golfklubb ligger i naturskjønne omgivelser i Sarpsborg, Østfold. Eller Viken som det nå heter. Men i den blå byen er man stolte av å være østfolding, og alle bruker fortsatt Østfold.

Golfklubben så dagens lys i 1986 og frister med spill på en vakker 18-hullsbane, hvor alle hull har sine spesielle utfordringer. Runden tar deg gjennom naturlig skog med frodige fairways, med flere vakre innsyn mot innsjøen Isesjø.

Medlemmer og gjestespillere roser banen, og det gleder Line Berg. Hun har vært medlem her i over 30 år, hvorav de siste fem årene i rollen som daglig leder. Ingen tvil om at golfsporten er en stor del av hverdagen, og at hjertet banker for klubben i Østfold. Line har bakgrunn som både golfspiller og trener, og har utdannet seg innen golf, med tittelen PGA Club Professional.

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser
En runde på Skjeberg Golfklubb tar deg gjennom naturskjønne omgivelser.

Sterke bånd til det lokale

Solen skinner og Line ser bort på juniorene som trener på drivingen rangen. En oransje katt kommer smygende for å få litt kos. Som andre beboere i nærområdet, tar den seg gjerne en spasertur på banen.
Han er dog mer opptatt av kos enn handikapp og hvor langt ballen kan slås.

Line forteller at klubben har rundt 850 medlemmer, hvor flertallet er fra Sarpsborg og omegn. Hit lokkes også golfentusiaster fra Oslo og Sverige. Ikke så rart, med tanke på hvor vakker banen og anlegget er. Spillerne får en ganske så unik opplevelse når de går en runde på Skjeberg.

I 2016 feiret Sarpsborg sitt 1000 års jubileum, og Skjeberg Golfklubb var ikke sene om å kaste seg på feiringen. Hvert hull er oppkalt etter kjente og historiske steder fra kommunen og norrøn mytologi.

Mens du venter på å slå ut, kan du lese deg opp om både Pæddekummen, Skjebergdalen, Glomma, Varteig og Glengshølen.

Byen Sarpsborg ble grunnlagt av Olav den hellige i 1016, og Olav er naturligvis en del av golfbanen. Hullene 12, 13 og 14 har fått den felles betegnelsen Olavs Felle. Disse hullene har rykte for å være svært krevende å spille. Du kan score lavt, men ikke uten høy risiko, og med fare for tap av både ære og heder. Underveis må du også utfordre hedenske guder som Loke, Fenrisulven og Midgardsormen.

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser
Fenrisulven lurer på hull 13. Tør du utfordre ham?

Kom igjen jenter – bli med på moroa!

Alle er velkomne på Skjeberg Golfklubb, enten du er nybegynner, erfaren, junior eller senior. Det kan jo være at din bedre halvdel trives utmerket med golfkøllene i sommermånedene og du vil være med for å se hva dette egentlig går ut på? Da kan du låne utstyr og teste ut egenskapene på treningsfeltet eller driving rangen. Det koster ingenting å låne utstyr, og du betaler kun for ballene.

Blir du bit av basillene (som veldig mange har blitt i år), melder du deg på kurset Veien til Golf. Dette korte nybegynnerkurset lærer deg alt du trenger for å begynne å spille golf.

Kurset varer i 12 timer og inkluderer mye praktisk trening og spill på banen. Du får også et utfyllende kursmateriell slik at du får bedre forståelse for golf og lærer om etikette på og utenfor banen. Klubbens dyktige PGA-instruktører gir deg veiledning underveis. Etter endt kurs får du oppfølgingen av klubbens faddere. De hjelper deg med å bli en del av det gode golfmiljøet på Skjeberg og går gjerne en runde (eller flere) med deg.

Kurset inkluderer også medlemskap i Skjeberg Golfklubb, og dermed kan du spille på de aller fleste norske baner.

Line oppfordrer jenter til å ta turen til golfbanen for å se hva det dreier seg om. Mange er av den oppfatning at golf tar så lang tid, men det er langt fra sannheten. Det er ikke en regel som sier at du må spille 18 hull, som gjerne tar rundt fire timer.

Nei da, det er bare å snøre på seg skoene, gripe golfbagen, få med deg noen venninner og spill så mange hull dere vil. Ønsker du å gå fire hull, så gjør det da. Ønsker du å gå åtte hull, helt i orden.

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser
Ahhh, så nærme hole in one!!!

Her skal alle trives – uansett handikapp

Golf er en utmerket måte å kombinere sosialt samvær, trening, uteliv og avslapning – helt på egne vilkår!

Mens jeg rusler rundt og ser på de som varmer opp på driving rangen, føler jeg meg som en del av klubben. Jeg passer langt fra inn, her jeg trasker rundt i sandaler og olabukse, med kamera over skuldrene.

De to herrene, vel antrukket og klare for en runde, hilser blidt og ønsker meg en fin dag. En ganske svett (det er rundt 30 grader ute) herre har akkurat fullført en runde. Mens han tørker svetten spør han om jeg har tenkt til å la meg friste og se hvor langt jeg kan slå.

– Kona mi skulle aldri begynne med golf. Nå er hun her oftere enn meg, ler han.

Du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å prøve meg. Golf som hobby trenger ikke ha så mange regler. Du kan spille så mye du vil – hvor lenge du vil.

Dessuten har jeg innmari lyst til å utfordre både Midgardsormen og Fenrisulven!

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser

Gode grunner til å spille golf

Det er raskt og enkelt å komme i gang

Alle kan spille

Golf er rimeligere enn du tror

Golfeffekten – bedre helse og livskvalitet

Sosialt – det er alltid noen å spille med

Du bestemmer selv hvor lang tid du vil bruke

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser

VERDT Å VITE 

  • Skjeberg Golfklubb ligger ved Sarpsborg i Østfold.
  • Skjeberg Golfklubb lokker med en vakker 18-hullsbane i naturskjønne omgivelser.
  • Alle hullene har sine spesielle utfordringer.
  • Skjeberg Golfklubb ble etablert i 1986 og har i dag rundt 850 medlemmer.
  • Her finner du klubbhus, proshop, driving range, treningsfelt, golfbiler og garderober.
  • I klubbhuset er det restaurant og fellesstue med tv.
  • Egen bobilparkering med tilkoblet strøm.
  • Skjeberg Golfklubb arrangerer golfkurs (Veien til golf) og turneringer.
  • Her er alle velkomne – medlemmer, gjestespillere og de som er med for å se

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser

Reiseblogg, Norge, golf, Unike Reiser
Maskoten på Skjeberg Golfklubb bor i nabolaget og tar seg gjerne en tur til banen. Han er mest opptatt av kos – ikke handikapp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen