Mange drømmer om å reise på safari i Afrika. Nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder gir en brusende følelse. Tidlig opp for å se etter løver, elefanter, leoparder og sjiraffer. Sundowner i parken når solen forsvinner ned i horisonten. Hyenes rop om natten og fuglekvitring om morgenen.

Men vet du hva du ønsker for safarituren?

Leter du etter den autentiske opplevelsen utenom turistflokken? Liker du å møte nye mennesker og lære om andre kulturer? Eller er du en ekte safarielsker som vil fortape deg i magien i det ville Afrika?

Jeg har satt opp en liste med fem ulike safarityper. Hvilken er du?

Villdyrentusiasten
Som en ekte villdyrentusiast er det kun en eneste grunn for å reise til Afrika: Å se ville dyr! Så mange som mulig, så tett innpå som mulig. Du har sikkert allerede satt opp en sjekkliste og du er fast bestemt på ikke å returnere hjem før du har sett De fem store (elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn).

Du er den første som er oppe om morgenen, klar for en tidlig morgensafari og den siste som vil tilbake til lodgen. Under kjøreturen rundt i parken speider du lidenskapelig rundt etter dyr og ser kanskje noe før selveste guiden gjør det. Du kan tilbringe time etter time i nærheten av en ensom elefant eller en gruppe giraffer, bare for å observere oppførselen til disse vakre skapningene i deres naturlige omgivelser.

Valg av overnatting spiller ingen rolle, så lenge det er midt i villmarken og du kan høre løvene brøle om natten!

Reiseblogg, Afrika, Sør-Afrika

Den kulturelle
Selv om du nyter dyrene og safariopplevelsene, er du enda mer interessert i menneskene du møter underveis. De mange ulike stammene, som de fargerike masaiene. Deres fascinerende tradisjoner og autentiske levemåte gjør turen enda mer forlokkende.

Du omfavner den fremmede kulturen uten å tenke deg om, og prøver virkelig å komme i kontakt og knytte bånd med lokalbefolkningen. Du er ikke redd for å bli en del av den lokale kulturen, smaker nasjonale retter på små restauranter og besøker folk hjemme.

I tillegg til safariopplevelsene skal reisen inkludere fotturer i landsbyer og besøk på kultursentre og museer.

Overnatting skjer på autentiske lodger, drevet av lokalsamfunnet eller organisasjoner.

Et besøk hos en sangoma (heksedoktor) eller hos Hadza-folket (den siste av jaktstammene i Afrika), er på toppen av listen din!

Den eventyrlystne
Intet fjell er for høyt, intet eventyr er for vill. Du er ikke redd for en fysisk utfordring, og i løpet av reisen ønsker du å pushe grensene. Du har enten Mount Kenya eller Mount Kilimanjaro på listen, og gleder deg til den strevsomme turen opp. Ikke noe skal hindre deg fra å stå på toppen.

Toppturen blir etterfulgt av flere, men litt mykere eventyr. Du får kick av å være på safari, men du vil også nyte lange fotturer i vakker natur, utforske området med ATV eller suse nedover sanddynene.

Du er mest sannsynlig en organisert reisende: Du vil ikke bekymre deg over logistikken, men det skal være plass til spontane aktiviteter.

Du klarer deg med mindre komfort for overnatting. Enkle gjestehus, camping ute i bushen eller i et trehus høyt opp. Bare himmelen er grensen!

Reiseblogg, Namibia

Strandløven
Ikke noe gjør deg lykkeligere enn å slappe av på en kritthvit strand. Godt tilbakelent i en hengekøye, nippende på en fargerik cocktail mens du ser en lokal dhow seile forbi. Bare slikke sol og høre vinden rasle i palmetrærne – det gir deg indre ro og fred. Jo mer eksotisk og uberørt stranden er, jo bedre. Late dager kan kombineres med litt mer aktivitet, som snorkeling eller dykking blant vakre korallrev.

Safari er flott, men du ser mest frem til å komme deg til stranden.

Valg av overnatting kan være alt fra All Inklusive resorter eller en intime lodge. Det viktigste er at rommet er rett ved stranden og du våkner til bølgeskvulp!

Reiseblogg, Mauritius, Unike Reiser

Luksuselskeren
Når du reiser så reiser du med stil. Du er absolutt klar for en ferie i Afrika for å utforske villmarken. Men det betyr ikke at du ikke ønsker komfort og luksus! Du liker et glass med god vin til maten, tar en eller flere spa-behandlinger og nyter en lang og varm dusj etter endt safari. Eller et bad med uforstyrret utsikt.

Du setter pris på privatliv og liker å bo på eksklusive resorter, langt unna folkemassen. Det skal helst være eget basseng som gir utsikt over savannen.

Safari er best i privat bil, men for lengre avstander foretrekker du komforten med å fly. Luksussafari med absolutt den beste løsningen for deg!

Hvilken safaritype er du? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen