Døden nær i New Orleans

Hjem » Døden nær i New Orleans

Reiseblogg, USA

Jeg innrømmer det gjerne, men jeg har, som de aller fleste, blitt fascinert av tv-serien True Blood. I serien har vampyrene stått opp fra kistene sine og lever (nesten) i sameksistens med mennesker i byen Bon Temps i Louisiana. Siden byen er fiktiv er det nærmeste jeg kommer nattens skapninger (vampyrer og varulver), New Orleans. Byen er nemlig kjent for sine mange flotte kirkegårder som igjen betegnes som De dødes byer (Cities of the Dead). Navnet kommer av at alle gravene ligger over jorden i rekker av hvite ”hus” med krusifikser på taket. Årsaken er at Nola (som byen kalles på folkemunne) har en sumpete undergrunn og tillater derfor ikke tradisjonelle begravelser.

Ideen om denne nattlige utflukten i søken etter vampyrer, ble til da vi satt på en bar i Bourbon Street tidligere på dagen. En knallrød drink satte i gang samtalen om True Blood, vampyrer og zombier. Det hjalp jo selvfølgelig ikke at vi stakk innom en Voodoo-butikk og kjøpte med oss både dukker og andre rariteter før vi returnerte til leiligheten og lagde drinker. Drinkene var basert på oppskrifter fra baren Merlotte’s i True Blood. Alt var tilrettelagt for en merkelig natt i New Orleans.

For virkelig å komme i stemning bestemte vi oss for å besøke noen av kirkegårdene i nattens skumringstime. Det er jo tross alt nå vampyrene klatrer ut av kistene sine, menneskene forvandles til varulver og de døde danser på gravene sine.

Vi befinner oss utenfor porten til kirkegården St. Louis #3, og det er ikke annet å gjøre enn å innrømme at det skutter kaldt nedover ryggen og sitrer litt i kroppen. Riktignok har vi ikke gått så langt at vi har med oss spisse trepinner, tykke sølvlenker eller vievann (som vi lærte av True Blood at ikke fungerer på vampyrer uansett), men spente er vi, hele gjengen.

Reiseblogg, USA
Før mørket faller på, er ikke kirkegården like skremmende.

Realistisk sett så er det vel ingen av oss som egentlig tror på vampyrer, men stemningen denne kvelden er ganske så unik. Månen lyser svakt på en kullsort nattehimmel, kirkeklokken har akkurat slått ni slag og historier om mørkets skapninger forsterker troen vår.

Vi går forsiktig inn gjennom den store metallporten. Rekker med graver kan så vidt skimtes i det dunkle månelyset. En engels vinger folder seg ut fra ryggen på statuen av en ung kvinne i marmor på høyre side. Hun våker over de døde. Vi håper hun våker over oss i natt.

Det er ingen tvil om at de rustne metallgitrene, rekkene av hvite gravhus og statuene som kaster merkelige skygger skaper en frydefull og nifs stemning. Vi går samlet i tett flokk og speider rundt oss. Skvetter ved den minste lille lyd og ser skapninger overalt. Skinnet fra lommelyktene bidrar ikke med så mye. Jentegjengen fniser høyt da en av oss hvisker at hun ser vampyren Bill som står rolig ved noen gravstøtter. Det virker faktisk ganske så virkelig, for hjernen spiller flere puss med oss. Lattermilde spør vi om hvem av oss han kommer til å tilby evig liv. Kanskje han ikke er fornøyd med å spørre bare én av oss. Kanskje han ikke spør i det hele tatt, men bare biter løs?

– Håper det er meg, smiler Kari.

– For jeg kan trenge en ekte sørstatsmann med gode manerer!

Jakten på vampyrene kommer til veis ende. Ikke fordi solen snart dukker opp, men fordi vi endelig innser at de ikke kommer ut av kistene sine i natt. Eller så har alle tatt turen til Fangtasia for å drikke blod hos Pam og Eric. Dessuten er vi tørste og slitne og foretrekker en lys og stor leilighet med et bredt utvalg drikke tilgjengelig.

På vei tilbake til leiligheten synger vi av full hals på I wanna do bad things with you – selvfølgelig!

Så kom vi helskinnet fra det da – uten blodsmak i munnen, bitemerker eller evig liv…

Oppskrift på drinken Dead on the Beach

4 ½ cl. Vodka
1 ½ cl. Ferskenvodka
9 cl. Tru Blood
3 cl. ferskpresset appelsinjuice

Grovknust is
Appelsinskall til pynt

Bland vodka, ferskenvodka, Tru Blood og appelsinjuice i en cocktailshaker. Rist eller rør sammen. Ha is i et pjolterglass og hell drinken i glasset. Pynt med appelsinskall. Server med en gang.

For True Blood
1 ½ dl. appelsinbrus (Solo eller Organgina)
4 ½ cl. (3 ss) Grenadin
Ca. 1 ss ferskpresset sitronsaft

Ha alle ingrediensene i et glass og rør sammen.

Vampyrtest på internett ga meg følgende resultat
Hybrid menneske/vampyr
Enten er foreldrene menneske og vampyr (en av hver) eller så har du blitt bitt, men enda ikke bitt ditt første menneske. Du har noen vampyrkrefter, som raske reflekser og bevegelser. Du har hoggtenner, men de er ikke fullt utvokst. Du kan fortsatt bli drept av kuler, men det er større sannsynlighet for at du overlever enn et normalt menneske. Du kan føle smerte på grunn av noen små vampyrsvakheter, men ingenting som vil drepe deg (i små doser).

Reiseblogg, USA
På kirkegården St. Louis #3 kan du besøke graven til voodoo-kvinnen Marie Laveau.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen