Reiseblogg, USA, Unike Reiser

Kjennetegnet til Universal Studios er, foruten kjente filmer og tv-serier, et begeistret publikum som hyler i skrekkblandet fryd på de mange attraksjonene. Berg-og-dalbaner skyter i været i alle retninger, og inspirasjonen er hentet fra actionfilmenes verden.

Temaparken er delt i flere soner: Universal Studios, Islands of Adventure, Volcano Bay og CityWalk.

Universal Studios og Islands of Adventure byr på uforglemmelig adrenalinkick hvor du kan bli med velkjente filmkarakterer på oppdrag og eventyr.

Hjelp Transformers redde verden, sving over gatene som Spiderman, bekjemp aliens sammen med Men in Black, se om du unnslipper Mumiens forbannelse og kom deg trygt gjennom Jurassic Park. Bli med på en magisk reise i Hogsmeade, som du selvfølgelig har tatt Hogwarts Express for å komme til.

Volcano Bay er et stort badeland med tropisk tema, hvor små og store kan boltre seg i elleville vannsklier, bassenger og bølger. Det er jo en vannpark!

CityWalk er Universals tilbud innen underholdning til natteravner. Under åpen himmel, side om side og over flere etasjer, ligger barer, restauranter og diskotek. Ikke glem å ta turen innom verdens største Hard Rock Café.

Universal Studios Florida er en episk reise for hele familien – hvor alle finner sine favoritter!

Her får du 6 gode grunner til å legge neste familieferie til Orlando:

1. Attraksjoner i verdensklasse
Ingen tvil om at øverst på listen står de mange attraksjonene. Her kan hele familien oppleve filmer og tv-serier i form av attraksjoner og show.

Bli med i kampen mellom Autobots og Decepticons i Transformers: The Ride-3D, bli en elskelig minion på Despicable Me Minon Mayhem, unngå å stå på menyen til dinosaurene i Jurassic Park River Adventure og se om du overlever berg-og-dalbanen Hollywood Rip Ride Rockit.
Her er det bare å velge – og holde seg godt fast!

Uansett alder er det en attraksjon for alle. Meget populært er Dr-Seuss, som egner seg for de aller minste. Det er også en rekke lekeplasser hvor barna kan boltre seg fritt.

Universal pusher stadig grensene for hva en attraksjon skal være – det finnes ikke maken noe sted!

Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Optimus Prime trenger din hjelp i attraksjonen Transformers: The 3D-Ride.

2. Harry Potter
Gå om bord på Hogwarts Express, som tøffer ut fra King’s Cross Station og ankommer Hogsmeade.
Dette er en utmerket måte å komme seg mellom de to parkene. Men forberedt på at det kan være lang kø for å komme ombord. Det kan være lurt å gå fra park til park, i alle fall om du er under tidspress.

I Hogsmeade kan du velge deg en tryllestav (eller la tryllestaven velge deg) hos Ollivanders eller finne magien på de mange attraksjonene som alle er relatert til Harry Potter.

Harry Potter and the Forbidden Journey tar deg inn i slottet, gjennom kjente korridorer og ganger i Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Så er det bare å suse av sted over slottets områder mens du blir med Harry og vennene hans på et eventyrlig reise. Denne attraksjonen bruker det siste innen teknologien (og litt magi) til å skape en fantastisk opplevelse.

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure tar deg med gjennom Forbidden Forest. Denne berg-og-dalbanen innebærer at du sitter på den velkjente motorsykkelen, mens du suser gjennom og forbi trær, grotter og fantasiskapninger. Et feilskjær her – og du ender opp i Devil’s Snare. Vi satser på at Hagrid får deg trygt tilbake!

Landsbyen ligger nedenfor Hogwarts Castle, og hustakene er dekket med snø. Spaser gjennom gatene, hvor unger med kapper og tryllestaver løper rundt. Slå deg ned på restauranten for et måltid (og hvile) eller utforsk noen av butikkene.

Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Velkommen om bord på Hogwarts Express.

3. Familievennlig
Universal Studios er et flott sted for familier å feriere sammen; det er nemlig noe for alle og enhver; fra besteforeldre til familiens yngste medlemmer.

Her får familien en komplett pakke: Attraksjoner, show, restauranter med barnemenyer, leie av barnevogn, møte med barnas favorittkarakterer og familievennlige hoteller og resorter.

Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Dr.Seuss-området egner seg for familiens yngste medlemmer.

4. Resorter
Resorter og hoteller i alle prisklasser er å finne i Orlando.

Universal har 5 resorter i området, som gir flere fordeler når dere skal til og inn i parkene. Resortene har hvert sitt tema, og en rekke barnevennlige aktiviteter; kino, lekeplass og basseng. Dere kan enten ta gratis buss eller vanntaxi, eller gå (avhengig av hvilket resort du bor på), til parken eller CityWalk.

Som gjest på Universals egne resorter, får dere tilgang til parkene én time før de åpner for andre besøkende.

Tre av resortene har også Express-pass inkludert i oppholdet. Express-passene er en utmerket måte å unngå de (ofte) lange køene på de mest populære attraksjonene.

Resort/hotell som har Express-pass inkludert: Loews Portofino Bay Hotel, Hard Rock Hotel og Loews Royal Pacific Resort.

Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Lowes Sapphire Falls Resort, med Islands of Adventure i bakgrunnen.

5. Mat – mat – mat!
Det tar på å være i parken hele dagen – og du får virkelig opparbeidet deg en appetitt. Fortvil ikke – for dere kommer garantert ikke til å gå sultne. Parkene er fulle av små boder hvor du kan kjøpe noe å knaske på underveis til neste attraksjon; enten det er kalkunlår, pølser, pretzel eller is.

Det er også en rekke restauranter hvor du kan slå deg ned mens du hviler beina og fyller på med energi.

En rekke av godsakene er inspirert av tv-serier og filmer. Ta turen til Springfield, hjem til verdens mest populære tv-serie familie, The Simpsons. Prøv en Krusty Burger eller en Flaming Moe på Moe’s Tavern. I The Wizard World of Harry Potter kan du fange en Chocolate Frog eller nyte en kald Butterbeer.

CityWalk er hjem til en rekke restauranter – Hard Rock Cafe, Finnegan’s Bar & Grill, Hot Dog Hall of Fame, NBC Sports Grill & Brew og Bubba Gump Shrimp Co.

The Toothsome Chocolate Emperium er en restaurant helt utenom det vanlige. Alt er laget med sjokolade. Men det store stjernen i showet er de gigantiske milkshakene, som er så store at de har sin egen kake på toppen!

Amerikansk, meksikansk, italiensk eller asiatisk? Du finner uansett en rett (eller flere) som passer din gane!

Reiseblogg, USA
Fyll magen med typisk amerikansk mat på en av de mange restaurantene.

6. Natteliv
Selv om solen går ned og attraksjonene står stille, betyr ikke det at dagen er over. Universal CityWalk er stedet å være; med restauranter, butikker og underholdning. Få med deg et show med Blue Man Group eller test dine karaoke-evner med et band eller backup-sangere. Kanskje frister det med en runde minigolf, eller en spasertur gjennom gaten?

Bare husk at du skal tidlig opp neste morgen. Det er ikke sikkert du rekker alle attraksjonene på én dag… Du vil absolutt ikke gå glipp av noe!

Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Ikke glem å ta turen innom verdens største Hard Rock Cafe på CityWalk.

VERDT Å VITE

  • Universal Studios Florida består av 4 deler: Universal Studios, Islands of Adevnture, Volcano Bay og CityWalk.
  • Kjennetegnet er kombinasjonen filmproduksjon og fornøyelsespark. Målet er å levere så mye action og adrenalin som mulig. Berg-og-dalbaner skyter i været i alle retninger.
  • The Wizarding World of Harry Potter er stedet for deg som elsker magi og trylleri; Hekstekoster, rumpeldunk og skumle slott følger med på kjøpet.
  • Du bør sette av minst 3 dager i parken; en dag til Universal Studios, en dag til Islands of Adventure og en dag til Volcano Bay.
  • Skal du besøke flere parker, lønner det seg å kjøpe multi-dagspass til parkene.
  • Det er absolutt å anbefale å kjøpe Express-pass, som bidrar til kortere ventetid i køene.
  • Velger du å bo på ett av Universal Studios resorter (det er fem ulike resort/hotell), får du gratis transport til/fra parkene og inngang til parkene én time før de åpner for andre besøkende.
  • Tre av hotellene (Loews Portofino Bay Hotel, Hard Rock Hotel og Loews Royal Pacific Resort) har Express-pass inkludert i oppholdet.
Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Verdens mest kjente tv-familie, The Simpsons, har selvfølgelig fått sin egen attraksjon.
Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Hvem husker vel ikke de ikoniske filmene Back to the Future?
Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Berg-og-dalbanen Hollywood Rip Ride Rockit gir deg en opplevelse du aldri kommer til å glemme!
Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Bli med på en fartsfylt tur og sving deg gjennom gatene i New York – akkurat som Spiderman.
Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Jurassic Park River Adventure er en ekstremt våt (men morsom) opplevelse.
Reiseblogg, USA, Unike Reiser
Forhåpentligvis er det ikke du som står på menyen i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen