Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser

Et besøk til den tidligere fiskebyen Hout Bay gir deg mulighet til å bli med på en guidet båttur til Duiker Island.

I havnen ligger en rekke båter som slåss om å ta med turistene ut på tur. Mens vi venter på å gå om bord, beundrer vi en stor sel som har bestemt seg for å ta en liten siesta på bryggen. Den enorme kroppen er et morsomt innslag blant turister og bodene. Han skjønner at han er stjernen på brygga, og poserer gladelig.

Båten legger til kai og vi går om bord. Turen ut mot Duiker Island tar oss forbi deler av Hout Bay og bratte fjell som stuper ned i Atlanterhavet. Vi er på vei ut i False Bay, hvor den lille øya ligger.

Duiker Island (også kjent som Seal Island) er et hektisk sted. Det første som slår deg er mengden, støyen og lukten. Ikke så rart kanskje. Øya er nemlig ikke mer enn 77×85 meter og hver eneste kvadratmeter på det lille skjæret er okkupert av sørafrikansk pelssel (cape fur seal).

Det kjeftes og smelles, og de vakre dyrene klatrer litt på hverandre, dytter og velter seg på plass mellom andre seler. De puster og pester. Der det er hjerterom, er det husrom.

Noen ønsker en dukkert og stuper ned i vannet. Andre er akkurat ferdig med morgenstellet og skal opp for å tørke. Elegant svømmer de rundt båten og viser seg frem for ivrige turister.

De få stedene som ikke er okkupert av sel, er beslaglagt av skarver.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Velkommen til magiske Duiker Island.

Lyden er overdøvende, men sjarmerende. Det er naturens egen symfoni. Selstrupene stemmer i, om ikke alltid i takt, i en øredøvende klagende melodi. Her har alle noe de skulle ha sagt.

Det antas at rundt 74 000 seler holder til på den lille øya. Selen er fredet og kan herje fritt i de fiskerike farvannene.

Turen varer ikke mer enn 40 minutter, men opplevelsen (og klageropene) er noe du ikke glemmer.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Kjekkas på land. Denne store karen trengte tydeligvis en pause fra alt bråket på Duiker Island og tok turen inn til fastlandet.

VERDT Å VITE

  • Hout Bay ligger rundt 45 minutters kjøring fra Cape Town.
  • En rekke selskaper arrangerer båtturer (med glassbunn) til Duiker Island. Turene tar rundt 40 minutter og det er avgang flere ganger om dagen.
  • Båtene kjører ut fra Mariner’s Whart.
  • Dette er en utmerket stopp og opplevelse når du skal utforske Kapphalvøya (The Peninsula som de lokale kaller den).
  • Alternativt kan du bli med på en kombinasjonstur: Seal Island + Chapmans Peak (1 time) eller Seal Island + Shipwreck (1 time).
  • Alle båtturer har værforbehold.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Selene har siesta på Duiker Island.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Fjellet Sentinel ruver over Hout Bay og stuper ned i Atlanterhavet.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Jeg er våken!
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Tilbake på land blir vi ønsket velkommen av glade musikanter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen