Reiseblogg, Kenya, Unike Reiser

Karen Blixen beskrev safari som en berusende opplevelse, med nærkontakt av savannens dyr, dufter og lyder. Noen sier du glemmer alle livets sorger og det føles som du har en flaske champagne innabords. Andre sier du føler en inderlig takknemlighet for at du lever.

Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være farlig vanedannende.

Jeg er en Afrikaentusiast deluxe, og kan tilbringe hele dagen ute i parkene. Spenningen når du kjører rundt og speider etter dyrene – og gleden når du møter dem – er utrolig. Et lykkerus uten sidestykke.

Men det er ikke alltid det er de store dyrene som er de mest spennende. Flokker med sebraer som spiser i duggvått gress, bavianene som slapper av i skyggen eller vortesvinet som trasker av sted med halen rett til værs, er også magiske øyeblikk.

Husk at safarituren ikke bare skal ses gjennom kameralinsen. Legg vekk kameraet, len deg tilbake og nyt showet som utspiller seg på savannen rett foran deg.

Her du Afrikas ville dyr i 20 bilder!  

1. Hjerteknuseren
Elefanter er min absolutt favoritt – og jeg tror dette er høydepunktet av alle dyremøter. Denne lille krabaten lekte i leiredammen, mens mamma passet godt på. Da han var ferdig med å bade, skrudde han på sjarmen og poserte så fint. Hjerteknuseren holder til i Queen Elizabeth nasjonalpark i Uganda.

2. King Kong i miniutgave
Gorillasafari er noe av det mest spektakulære du kan oppleve. I Bwindi nasjonalpark i Uganda fikk jeg en time sammen med gorillagruppen Rushegura – og her er minstemann i familien. Du skal lete lenge før du finner noe søtere!

Reiseblogg, Uganda

3. Den lille skurken
Du skal passe godt på lunsjen din når du besøker Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Denne lille vervetapen så sitt snitt da en uoppmerksom engelskmann tittet vekk. Skurken forsvant kjapt opp i treet med fangsten. Han vet han har gjort noe galt – men bryr seg ikke!

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser

4. Den smukkeste
Det tok meg 32 safarier før jeg endelig så leopard – og tro meg når jeg sier at gleden var stor! Mitt første møte skjedde i Pumba Private Game Reserve i Sør-Afrika. Med sin langstrakte og muskuløse kropp og vakre ansikt, var dette et møte jeg aldri glemmer.

Reiseblogg, Kenya, safari, Unike Reiser

5. Morgentrøtt bavian
Safari innebærer å stå tidlig opp – det er nemlig i de tidlige morgentimene dyrene er mest aktive.  Denne bavianen i Murchison Falls nasjonalpark i Uganda var et unntak. Selv han synes det var litt for tidlig…

Reiseblogg, Uganda, safari, Unike Reiser

6. Nytt liv på savannen
Sebraer er blant de skjønneste dyrene jeg vet om – og denne ungen viste seg frem med bukkesprang og hopp. En stolt mamma fulgte nøye med naturligvis. Føllet boltret seg i Masai Mara nasjonalpark i Kenya, som er kjent for sine store flokker med de pysjamaskledde dyrene.

Reiseblogg, Kenya, safari, Unike Reiser

7. Den panserlignende kjempen
Neshorn er på listen over De fem store, og vill jubel i bilen da denne kolossale kjempen dukket opp midt i veien. Lake Nakuru nasjonalpark i Kenya anses som et av de beste stedene i landet for å se neshorn – og lykken stod oss bi.

Reiseblogg, Kenya, safari, Unike Reiser

8. Apestreker
Sjimpanser er menneskets nærmeste slektning, og sjimpansetrekking i Kibale Forest nasjonalpark i Uganda tok meg tett på disse fascinerende dyrene. Etter en times vandring kom vi endelig over flokken som slappet av i lysningen – hvor de utførte morgenstellet.

Reiseblogg, Uganda, sjimpanser, Unike Reiser

9. Morgenfuglen
Hyener står også på listen over favorittene mine, og denne lille krabaten traff jeg i Chobe nasjonalpark i Botswana. Da han kom ut av tunnelen, så han ganske forvirret ut, og et møte med mennesker så tidlig stod nok ikke på programmet hans.

Reiseblogg, Botswana

10. Høyreist og elegant
Giraffer er det mest elegante av dyrene – og perfekte modeller i morgenlyset. Rett utenfor lodgen i Amakhala Game Reserve i Sør-Afrika inntok hun frokosten sin – mens hun så ned på oss.

Reiseblogg, Sør-Afrika, safari, Unike Reiser

11. Hvit løve
Det er ikke mange steder du kan se hvit løve på safari, men Pumba Private Game Reserve i Sør-Afrika er ett av dem. Et fantastisk øyeblikk! Hvite løver er ikke albinoer, men har redusert (leucistisk) pigment grunnet et recessivt gen. Ingen tvil om hvem som er kongen på savannen her!

Reiseblogg, Sør-Afrika, safari, Unike Reiser

12. Gretne dyr på spa
Bøffelene, kjent for sitt litt gretne utseende, var akkurat ferdig med dagens spa da jeg traff dem i Queen Elizabeth nasjonalpark i Uganda. Det majestetiske og bedagelige dyret er på listen over De fem store – og kule som bare det!

Reiseblogg, Uganda, safari, Unike Reiser

13. Skjønnheten
Kudu er yndlingen blant hjortedyrene, og jeg kom tett på i Etosha nasjonalpark i Namibia. De er lette å kjenne igjen på grunn av 6-10 hvite tverrstriper på sidene. Hunnen mangler horn, mens hannen imponerer med sine rundt en meter lange spiralhorn.

Reiseblogg, Namibia

14. Hakuna matata
Mange er nok uenige i at Pumba (vortesvin) er skjønne. Men det er umulig å ikke la seg sjarmere av disse dyrene, som trasker av sted over savannen, med halen rett til værs. I Murchison Falls nasjonalpark i Uganda kom mor og sønn (kanskje litt for ) tett på oss, nysgjerrige på hva vi gjorde i parken deres.

Reiseblogg, Uganda

15. Gode venner
Bildet av skilpaddene som benytter seg av flodhesten for å komme seg trygt over dammen i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika er ett av mine favorittbilder. Den store skapningen ser ikke ut til å bry seg om at de små koser seg i solen på ryggen hans heller.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser

16. Kongen på savannen
I Nairobi nasjonalpark i Kenya kom vi over denne staslige løven, som akkurat var ferdig med å innta frokosten. En knallrød snute viser at måltidet han nettopp har inntatt, var ganske så ferskt.

Reiseblogg, Kenya, safari, Unike Reiser

17. Fotomodellen
Den grasiøse og elegante ugandiske kob er perfekte modeller, og står i sterk kontrast til den frodige vegetasjonen i Murchison Falls nasjonalpark i Uganda. Dette vakre dyret har også fått en velfortjent plass i landets våpenskjold.

Reiseblogg, Uganda

18. Elefantastisk
Omsorg og sterke familiebånd er kjennetegn blant elefantene. Det kom tydelig frem da vi så disse to elefantene i Addo Elephant nasjonalpark i Sør-Afrika. Parken er hjem til rundt 600 av de majestetiske dyrene, og det er fullt mulig å kjøre selv.

Reiseblogg, Afrika, Sør-Afrika

19. Tøffingene
Det er viktig å vise hvem som er sjefen – og disse to bavianene i Samburu nasjonalpark i Kenya demonstrerte hvordan en kamp gjennomføres. Etter noen minutter var de ferdig, kampen endte uavgjort – og ingen kom til skade. Heldigvis!

Reiseblogg, Kenya, safari, Unike Reiser

20. Staslig kledd
Sorte og hvite fjærkre som ikke kan fly vant fort en plass i hjertet under besøket på Boulders Beach i Sør-Afrika. Her bor nemlig verdens største koloni av afrikanske pingviner, og de sjarmerer alle besøkende i senk.

Reiseblogg, Sør-Afrika

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen