Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Et herlig hotell som passer for ja, absolutt alle! Enten du skal på tur med kjæresten, venninner, familie, jobben, foreningen eller reiser solo – TanumStrand er et utmerket valg.

Det er heller ikke noe å utsette på beliggenheten, valg av overnattingsmuligheter, maten (og utvalget), servicen eller antall aktiviteter.

TanumStrand har også egne pakker for spesielle anledninger, som gir oppholdet en ekstra piff. Året rundt er det opplevelser tilpasset sesong og merkedager.

Enten du ønsker deg en avslappende eller innholdsrik helg (eller lenger ferie), er TanumStrand et perfekt sted. På grunn av beliggenheten ved havet, er hotellet meget etterspurt om sommeren. Med tanke på fasilitetene, som inkluderer en lekker spa-avdeling, badeland og deres berømte Skalldyrsbuffé, er TanumStrand et hotell du kan besøke hele året. Hver sesong har sin sjarm.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

TanumStrand by the sea

Hotellet ligger vakkert til ved klippene i Grebbestad, med utsikt over Fjällbacka skjærgård. Her er måkeskrik, bølgeskvulp og den avslappende lyden av snekker som putrer forbi.

Overnattingsmulighetene er mange: 160 rom, 99 hytter eller i egen båt i den store gjestehavnen.

Dette er også ett av Bohusläns største konferansehotell, og kan ta opptil tusen gjester for overnatting, middag, møter og aktiviteter.

Den lekre (og store) spa-avdelingen er hotellets store trekkplaster. Her kan du virkelig skjemme bort deg selv! Perfekt for både alenetid, jentegjengen eller en par massasje.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Rom og stuer på TanumStrand

Regnet har dundret på vindusruten siden jeg krysset svenskegrensen. Da jeg ankommer den lille byen Grebbestad (en sjarmerende liten by forresten, vel verdt å utforske), stopper regnet plutselig. Det er som om værgudene har skjønt at jeg skal ha en kosetur ved havet, og synes jeg fortjener finere vær. Om ikke sol og blå himmel, så i alle fall opphold og vindstille.

Jeg parkerer bilen (det er gratis parkering på alle hotellets plasser) og finner veien til resepsjonen. Her er det lun stemning, og en smilende betjening ønsker meg velkommen.

De 160 rommene er moderne og med duse farger, som er lett å assosiere med hav og strand. Jeg liker at de reflekterer beliggenheten og den rolige atmosfæren som hotellet byr på.

TIPS: Be om et rom har balkong og utsikt mot havet eller gjestehavnen. Perfekt sted å innta morgenkaffen eller noe godt i glasset om kvelden mens du nyter utsikten.

Enda en bonus: Hundeeiere kan ta med seg sin beste (fir)beinte venn på turen. Hotellet har flere rom (og hytter) hvor hunden din er like velkommen som deg.

Spredd rundt på berget ligger 99 hytter. Disse er malt i rødt og hvitt – du er tross alt ved havet i Sverige! De aller fleste har havutsikt, selvfølgelig.

Hyttene er fordelt i Södra Byn og Norra Byn. Alle hyttene har uteplass, velutstyrt kjøkken og bad med dusj og toalett.

Hyttene kan bookes året rundt. Dermed kan du nyte late sommerdager på stranden eller lune høstkvelder i komfortable omgivelser. Hver årstid har sin egen sjarm her på TanumStrand.

To av stuene er handikapptilpasset, og brukervennlige for både rullator og rullestol.
Hundeeiere kan også ta med seg familiens pelskledde medlemmer.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Maten på TanumStrand

Ett av høydepunktene når du er på ferie, er maten. Du trenger ikke bekymre seg for å gå sulten under oppholdet. Som alt annet på hotellet, er også konseptet mat og drikke gjennomtenkt og tilrettelagt for alle ganer – små og store. Flere ulike restauranter tilbyr forskjellige konsepter. Dermed er bordet duket for en velsmakende opplevelse hvor du nyter et stort utvalg retter, servert med noe godt i glasset.

Jeg er ganske så enkel i matveien, og det er ingen hemmelighet at jeg synes det enkle er ofte det beste. All maten jeg spiste under oppholdet mitt var en fryd for ganen, men min favoritt var uten tvil Pizzeria Udden.

Høstmørket hadde pakket inn det lille naustet, men stemningen inne – o lala. Italiensk musikk, duften av nystekt pizza og lun og varm stemning – perfekt avslutning på dagen!

Pizzariaen ligger på bryggen, helt ute ved klippene. Ikke rart at det er stappfullt på bryggen om sommeren. I de kjøligere (og kalde) månedene, spiser du inne, naturligvis.

Du har også mulighet til å hente pizza, som du tar med deg på stranden eller til båten.

TIPS: Bestill bord god tid i forveien. Det er begrenset antall sitteplasser inne da naustet ikke er så altfor stort. Det er forresten en del av sjarmen med å spise her.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Ønsker du en finere spiseopplevelse, hvor mat og drikke inntas i mer nordiske omgivelser, er Restaurant Latitude 580 stedet for deg. Store vinduer gjør at du kan nyte utsikten over Skagerak skjærgård mens du spiser. Kjøkkenet er åpnet slik at du kan se kokkene forberede maten.

Hva står på menyen i Latitude 580? Omtrent det meste! Dyktige kokker har satt sammen en meny som reflekterer det nordiske kjøkkenet. Med beliggenhet rett ved havet er det naturlig nok en rekke fiske- og sjømatopplevelser å forvente på tallerkenen.

TIPS: Østersen er kvalitet i verdensklasse, og er så lokal som det går an å bli.

Store deler av råvarene kommer fra lokale leverandører, enten det er kjøtt eller grønnsaker. La det skumme i glasset med en lys lager fra Sveriges eldste bryggeri, eller gå for en utmerket flaske vin.

Menyen er tilpasset alle, med egne meny og retter for barn.

TanumStrand frister med en stor og variert frokostbuffe. Det er også mulighet for lunsj. I Lobbybaren kan du senke skuldrene og nyte noe godt i glasset.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Skjem deg bort på spa-avdelingen

Jeg føler at jeg konstant ligger bak med alt jeg skal gjøre. Høy puls, en hjerne som jobber på høygir og dårlig samvittighet for alt som burde vært gjort, er en del av hverdagen min. Slik er det vel for de aller fleste.

Etter en to minutter lang samtale med en av de trivelige damene på SPA Horisont føler allerede at skuldrene har senket seg ti centimeter, pusten er roligere og flere av bekymringene er vasket bort. Hele avdelingen oser av ro og fred – for kropp og sjel. Med andre ord: Harmoni i alle ledd.

Spa-avdelingen har alt du trenger for noen timer vekk fra verden. Her handler det kun om deg og ditt velvære. Fire behandlingsrom, flere magiske bassenger, lysrom, fotbad, varme heller (her kunne jeg tilbrakt natten!) og avslapningsrom. Len deg tilbake i stolen, hev glasset og nyt utsikten over havet. La hverdag være hverdag. Glem støvsuging, den fullbookede møtekalenderen og haugen med klær som skulle vært strøket. Nå er det tid for DEG (eller dere)!

Dyktige og erfarne SPA-terapeuter utfører forskjellige behandlinger og massasjer. Her er det bare å velge og vrake. Alt fra rensende og avstressende behandlinger som tar for seg hele kroppen eller aromabehandling med kroppsinnpakning til polynesisk lymfemassasje.

TIPS: Bestill time/behandling i forkant.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Hopp i havet – eller bassenget

Om sommeren er det naturligvis stranden som lokker. Hotellet har egen strand, med klipper, bryggepromenade og sandstrand, som er åpen for alle. Det betyr at du ikke trenger å være gjest på hotellet for å kunne stikke tærne i sanden eller ta en dukkert.

Sommeren er perfekt for late dager ved havet, med måkeskrik, iskrembart og en piknikkurv ved din side.

Ønsker du en mer aktiv dag, kan du leie kajakk eller Stand Up Paddle Board eller kano. Du har mange muligheter til å oppleve hva havet og den vakre skjærgården har å lokke med.

På TanumStrand kan du også nyte godt av Store Blå, et badeland tilpasset både barn og voksne. Her er det basseng inne (så vel som ute), en 25 meter lang sklie og boblebasseng. Det er også et grunt basseng for de aller minste.

Siste skrik er isbading. Det har du også mulighet til på TanumStrand. Du trenger riktignok ikke skjære hull i isen da saltvannet rundt hotellet ikke fryser til, men for de fleste er det kaldt nok å bade fra september. Oppvarmingen skjer i badstuen, som ligger ved bryggen.

Du kan enten hoppe i havet (det er til og med egne knagger for badekåpene på bryggen) og deretter gå (eller løpe) til badstuen for oppvarming og avslapning.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Aktiviteter på TanumStrand

Hele året arrangeres det aktiviteter på dette flotte og velutstyrte hotellet.

Lån en sykkel og utforsk Grebbestad og omegn ved å tråkke deg rundt på de mange sykkelstiene. Naturen i Bohuslän er vakker, og det er en rekke turstier som gjør at du fint kan ta apostlenes hester fatt. Noen minutters kjøring fra hotellet ligger naturreservatene Tjurpannnan og Veddö.

For deg som vil ha en dagstur, anbefales Kuststigen (Kyststien). Turen er 12 km (tur/retur) og passer perfekt for deg som vil utforske naturen og litt historie.

TanumStrand tilbyr også yoga, golf, tennis og dagsutflukt med båt til Koster nasjonalpark.

Vil du ut på havet, anbefales fiske eller hummer- og krabbefiske.

Familiens yngste medlemmer har egen Barneklubb. Her kan barna utfolde seg og få ut (masse) energi sammen med et dyktig aktivitetsteam.
Barneklubben er åpen i sommermånedene, ferier og utvalgte helger.

Hele familien kan spille minigolf eller la barna kose seg på lekeplassen eller i parkourpark.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

Skalldyr er best i måneder uten r

Høsten og den svenske vestkysten er ensbetydende med skalldyr. Grebbestad, som ligger bare noen kilometer fra hotellet, er en meget populær fiskehavn. TanumStrand ligger jo også rett ved havet. Kombinasjonen gjør at du kan fråtse i lekre skalldyrsretter, som visstnok smaker best i måneder uten r (dermed faller mai til august bort).

Kjøkkensjef Magnus sier at skalldyrene smaker aller best i vinterhalvåret. Da er nemlig havet på sitt kaldeste. Hver fredag serveres det en lekker skalldyrsbuffé, som bugner over av reker, krabber, blåskjell og hummer. Du får vann i munnen bare av å se på buffeen, som naturlig nok også serveres med alt av tilbehør og litt for mange fristende desserter.

TIPS: Vær tidlig ute med å bestille bord! Skalldyrsbuffeten på TanumStrand er viden kjent, og folk reiser langveisfra for å nyte havets delikatesser.

Reiseblogg, Sverige, hotell, spa, Unike Reiser

En stor takk til TanumStrand som ønsket meg velkommen til å oppleve dette flotte hotellet, skjemme meg bort på spa og fylle magen med god mat. Som alltid, det er mine tanker, meninger og bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen