9. februar fjernet Sverige alle restriksjoner. Nå kan du besøke Gøteborgs hyggelige cafeer, spennende restauranter og yrende kulturtilbud, under fire timer unna Oslo.

I 2019 reiste over 1,3 millioner nordmenn til Sverige på feriebesøk. Gøteborg var en av weekend-favorittene og nordmenn fylte nesten 300.000 gjestedøgn i Gøteborg. Nå er grensene igjen åpne og reiseselskapet Göteborg & Co forventer storinnrykk fra reiselystne nordmenn.

Reiseblogg, Sverige, Gøteborg, opplev Sverige
Herlige Gøteborg er klar til å ta imot norske besøkende igjen!
Foto: Per Pixel Petersson.

Her er Göteborg & Co sine fem tips for en hyggelig helgetur i den sjarmerende byen:

Shopping

Gøteborg er en av Nordens fremste shoppingbyer. Utvalget av vintage-butikker fra kuriøse nisjebutikker til store kjøpesentre midt i byen, gjør at du finner man noe for enhver smak. Besøk Beyond Retro i Arkaden, en herlig butikk fullpakket med unike secondhand-plagg fra USA og Canada.
I tillegg bør di ta turen til Pop Boutique i Magasinsgatan. Her finner du vintage-klær med britiske aner, i tillegg til pynt, møbler og tilbehør. Alt fra 1950-1980-tallet.

Hotell

Gøteborg byr på flere spennende hoteller. Er du på jakt etter en myk seng, deilig hotellfrokost og sentral beliggenhet? Utforsk det nye hotellet Riverton med lekkert design og mektige fargevalg. I tillegg er hotellet Gothia Towers et kjent og kjært landemerke for nordmenn som vil ha utsikt og kvalitet midt i den svenske byen.

Reiseblogg, Sverige, Gøteborg, opplev Sverige
Et opphold på Gothia Towers i Gøteborg, er absolutt å anbefale!
Foto: Per Pixel Petersson

Restaurant

Vil du oppleve gode råvarer, lekre lokaler og nydelig mat? Hos Bhoga får du servert matretter av høy kvalitet i koselige omgivelser. Eller frister det med en saftig burger? I Gamlestaden finner du Rollins Bistro, et sikkert valg for et vellykket måltid. I tillegg kan vi anbefale en tur til Toso, en panasiatisk restaurant, som lar deg nyte middagen i en lun atmosfære.

For barna

Barnebokfavoritten Albert Åberg er kjent for gode verdier, med medmenneskelighet, glede og nysgjerrighet. Albert Åbergs Kulturhus ligger i Trädgårdsföreningen. Her får de yngre familiemedlemmene oppleve et spennende barnekulturhus hvor alle føler seg hjemme. Anbefales for barn mellom 1 og 10 år. Kulturhuset har over 64.000 besøkende i året, og er åpent 361 dager.

Kort og tilgjengelig reisevei

Gøteborg ligger ikke langt unna. På under fire timer er du i Gøteborg med tog. Fra Oslo S har Vy fire avganger i daglig. Nyt en miljøvennlig reise, mens du opplever naturen utenfor ruten. Behagelig, effektivt og tilgjengelig. Foretrekker du å kjøre bil er det gode parkeringsmuligheter i Gøteborg, og over 500 ladepunkter for el-bil, om du kjører elektrisk.

Hovedbildet er tatt av Göteborg&Co.
Dette er et sponset artikkelsamarbeid med lenker fra Göteborg & Co. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen