9 grunner til å reise til Qatar

Hjem » 9 grunner til å reise til Qatar

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

Qatar er et merkelig fenomen. Her finner du en stor by, plassert der en storby ikke hører hjemme. Et land fylt av sand og olje. En moderne storby hvor skyskraperne strekker seg mot himmelen og arkitekturen er helt unik. Kameler som vander over sanddynene. Turkist hav som slår inn over strendene. Duften av krydder, te og vannpipe i souken. Imponerende museer som forteller om landets historie, kultur og tradisjoner.

Qatar er moderne, sofistikert og luksuriøst. Det er tradisjonelt, kulturelt og gammelt. Et land med litt over 2,4 millioner innbyggere, hvorav et fåtall er statsborgere. Emiren har i prinsippet eneveldig makt. Qatar er noe så sjeldent som en hybrid av ørkenlandskap og multikulturell storbypuls.

Her får du 9 grunner til å reise til Qatar!

1. Doha

Qatars hovedstad er noe for seg selv. En ultramoderne storby hvor skyskraperne slåss om å være høyest, finest og ha den merkeligste formen.

Når du rusler i byen er det vanskelige å forestille at den en gang var en perle- og fiskelandsby. Men det er noen steder du kan få smaken av fortid. Ta turen inn i Souq Waqif og utforsk labyrintene av trange smug og gater. Små butikker er overfylt av all slags rariteter og kafeene frister med lokale retter og en vannpipe.

Du kan også innta et måltid på flotte restauranter, fylle kofferten på handletur i store kjøpesentre eller besøke Pearl, en luksuriøs menneskeskapt øy. Kanskje foretrekker du å utforske Katara Cultural Village, Dohas midtpunkt for kunst- og kultur.

For deg som ønsker å lære om landet, historien, tradisjoner, flora og fauna, kunst og kultur, er det nok av museer å velge mellom: National Museum of Qatar og Museum of Islamic Art er et must for alle som er interessert i historie og kunst.

Vil du strekke på beina, kan du nyte spaserturen langs The Corniche, én av Dohas mest ikoniske attraksjoner.

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

2. Maten

Du kommer garantert ikke til å gå sulten mens du er i Qatar. Hovedstaden Doha har mer enn 3000 spisesteder, så ja, det er nok å velge mellom!

På menyen står retter fra omtrent hele verden. Det lille landet er hjem til internasjonale smaker, som serveres på alt fra luksusrestauranter til lokale kafeer og matboder. Inspirasjonen kommer fra India, Pakistan, Libanon og Nord-Afrika.

Doha har blitt en matby med fokus på kortreist mat, økologiske kafeer og smakfulle markeder.

Stjernekokker som Gordon Ramsey, Nobu Matsuhisa og Alan Ducasse har lansert sine restaurantkonsepter i det som har blitt en matinteressert by. Glad i sushi? Da går turen til restauranten Morimoto.

Veganere kan også kose seg, på Qatars første veganske kafé, Evergreen Organics. Prøv de sunne acaibollene, en favoritt på menyen.

Alle retter inntas sammen med en smakfull og fargerik mocktail.

Smaken av Qatar sitter i ganen lenge etter at du er kommet hjem!

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

3. Sov godt

Qatar har en plass for alle – uansett budsjett. Du kan bo på noen av verdens lekreste resorter, hvor betjeningen står klare til å oppfylle alle dine ønsker.

Det er ingen dårlig start når du våkner opp og speider utover byen fra suiten i 15.etasje. Men du kan også bo på hoteller bygd i tradisjonell qatarisk stil. Ønsker du en mer unik opplevelse, reiser du ut i ørkenen og overnatter i en beduinleir. Rommene her har alt du trenger av moderne komfort – selvfølgelig.

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

4. Strendene

I et land hvor solen alltid skinner, er det naturlig å tilbringe noen dager på stranden. Len deg tilbake på solsengen og la stress og mas vaskes bort til lyden av bølgeskvulp.
Blant de mest populære offentlige strendene er Al Ghariya, Zekreet, Dukhan, Al Wakrah, Fuwairit og Maroona.

De fleste femstjerners hotellene har private strender hvor gjestene kan sørge for å skaffe seg bikiniskille før hjemreisen.

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

5. Opplevelser

Qatars aktivitetstilbud er heller ikke å forakte.

Bli med ut i ørkenen, som du kan oppleve fra kamelryggen eller på en mer fartsfylt tur med firehjulstrekker.

Det er nok av vannsportsaktiviteter, som dykking, kano, fly boarding eller vannski.

Vil du se Qatar fra luften er det bare å spenne på seg fallskjermen og hoppe i det.

Reiseblogg, Egypt

6. Falker

Lokalbefolkningen er nærmest besatt av falker, og det er 3000 falkeeiere i Qatar.

Falkejakt har spilt en så viktig rolle i Qatars historie og kultur at det er ansett av UNESCO som en pågående arv, vel verdt å bevare. Fuglene trenes til å jakte og følge ordre fra eierne, som ofte er beduiner.

Falkene er så høyt verdsatt at det er et eget sykehus for dem! Ja da, det er selvfølgelig en Falkefestival og konkurranser.
Flyr du førsteklasse med Qatar Airways, vil falken din fly gratis sammen med deg. Den vakre fuglen har naturligvis sitt eget pass.

Har du noen tusen dollar til overs, kan du kjøpe din egen falk på Falcon Market i Souq Waqif.

Om du ikke reiser hjem med en falk som reisefølge, må du i det minste sørge for at du får tatt det obligatoriske bildet av deg selv – med en falk på armen!

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

7. Opplev ørkenen

De bølgende sanddynene i Qatars ørken er slående vakker. Et endeløst hav av sand åpenbarer seg foran deg. Her ute, hvor stillheten råder, er det lett å se for seg beduinstammer som en gang vandret på tvers av ørkenen. Her satte opp teltene sine mens kamelene slappet av etter dagens etappe. Denne tradisjonen vedlikeholdes i dag, når qatarerne slår leir under den årlige vintercampingen, kalt Al Enna.

Ørkenen er en integrert del av kulturen, og byr på et bredt utvalg av aktiviteter. En autentisk ørkenopplevelse innebærer å komme seg opp på kamelryggen, og la Ørkenens skip ta deg med på en uforglemmelig ridetur. Få opp adrenalinet med en kjøretur over sanddynene. En dreven sjåfør vet hvor det er trygt å kjøre firehjulstrekkeren, og sørger for både fart og spenning. Det går så sanden spruter!

Ta turen til det imponerende Inland Sea, eller Khor Al Adaid som det heter på arabisk, som er på UNESCOs verdensarvliste. Khor Al Adaid ligger sør for Doha, og er ett av få steder i verden hvor havet omfavner ørkenen.

Ønsker du å oppleve livet som beduin, er det flotte camper som byr på overnatting, av meget god standard. Hva er vel bedre enn å sitte rundt leirbålet om kvelden, drikke te og røyke vannpipe mens du ser på stjernene?

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

8. Det er lett å slappe av

Velvære er et velkjent begrep i kulturen i Qatar. Tradisjonen med å bruke en hamam strekker seg helt tilbake til middelalderen.

Ønsker du å lene deg tilbake og bare nyte livet, er det en rekke flotte spa du kan besøke. Det er nok av behandlinger å velge mellom, og du finner garantert en som passer deg.
The Sharq Village & Spa i Doha kan anbefales, og er kjent for sin Ultimate Hammam Experience. Det prisbelønte Zulal Wellness Resort (nord i Qatar), er det største i landet.

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

9. Qatar Airways

Skal du reise til Qatar er det naturlig å velge Qatar Airways – det nasjonale flyselskapet. Du vil tross alt reise med stil!

Qatar Airways er ett av bare seks flyselskaper i verden som har fått stjerner av det uavhengige byrået Skytrax, som vurdere service og kvalitet.

Vil du unne deg en unik opplevelse – og bli skikkelig bortskjemt – oppgraderer du til business (eller førsteklasse). Hvem vil vel ikke starte flyturen med champagne, lene seg godt tilbake og la et serviceinnstilt personell skjemme deg bort?

Best av alt: Setet kan legges helt ned slik at du kan strekke deg ut og lukke øynene. Når du ankommer Doha er du frisk og opplagt – klar til å utforske hva Qatar har å by på!

Reiseblogg, Qatar, Doha, Unike Reiser

Til informasjon
Jeg reiste til Qatar på invitasjon av Qatar Airways, Qatar Tourism og Atlantic Link. Flyreiser, overnatting, aktiviteter, transport og måltider ble dekket.
Arrangørene har ikke stilt krav til innlegg på blogg eller sosiale medier. Arrangørene har ikke stilt krav om innlegg eller hva jeg skal skrive. Innlegget er basert på mine tanker, meninger og oppfatninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen