6 gode grunner til å besøke Theodore Roosevelt nasjonalpark

Hjem » 6 gode grunner til å besøke Theodore Roosevelt nasjonalpark

I 1883 kom Theodore Roosevelt, som senere skulle bli USA sin president, til North Dakota. Lite ante han at eventyret i dette ville og ukjente området skulle endre amerikanernes syn på forvaltning og bevaring av naturområder over hele USA.

Denne vakre nasjonalparken ble etablert i 1978 og strekker seg over et område på 285 kvadratkilometer. De største attraksjonene er landskapstypen badlands (et tørt, leirholdig erosjonsandskap), det rike dyrelivet og kulturhistorien knyttet til Roosevelts liv.

Theodore Roosevelt nasjonalpark er en ukjent perle, og en av de minst besøkte nasjonalparkene i USA. Parken er en fantastisk opplevelse, og faller i smak hos både små og store. En annen fordel er at du ikke trenger å slåss om plassen – eller irritere deg over alle bilene og bussene som du møter i andre nasjonalparker.

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

1. (Nesten) alene i det vakre landskapet

Theodore Roosevelt nasjonalpark er ikke blant de mest besøkte i USA. Selv om du besøker parken i høysesong (juni – august), vil du glede deg over mangelen på turistflokker og at det ikke er noe problem å finne en ledig parkeringsplass.

Start besøket på South Unit Visitor Center og se en kort film om Theodore Roosevelt og nasjonalparken.

Deretter begir du deg ut i parken for å oppleve dens skjønnhet, helt i eget tempo. Du trenger ikke være en profesjonell fotograf for å få flotte bilder av det vakre landskapet.

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

2. Et fantastisk dyreliv

Theodore Roosevelt nasjonalpark har et fantastisk og variert dyreliv, og er hjem til alt fra dådyr til elg, hester, bison, grevling og præriehunder.

Sistnevnte er blant parkens mest populære severdigheter, og du skal være riktig så uheldig om du ikke treffer noen præriehunder i løpet av besøket. Det er nemlig en rekke præriehunder-jordhauger som kan ses rundt om i parken. Gnagerne er kjent for sin gjøende stemme, noe som gjør det enkelt å kjenne dem igjen.

Disse sjarmerende dyrene er heller ikke sjenerte, og hopper ut fra jordhaugen sin mens de leker og bolter seg foran deg. Det er så underholdende at du lett glemmer at det er mer å se i parken!

Bison er litt vanskeligere å se, men det er mange av dem i parken. Hold øynene åpne mens du kjører rundt i parken. De fleste besøkende får se bison mens når de gresser rolig i flokker eller tar seg en lur. Hva er vel morsommere enn å måtte stoppe for å slippe en flokk med bison over veien?

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

3. Tett på naturen

Theodore Roosevelt nasjonalpark er et paradis for de som er glad i naturen – og det er en rekke muligheter for deg som vil oppleve det vakre og unike landskapet.

Du kan oppleve parken til fots, og det er en rekke stier å velge mellom, fra korte til lange turer. Du kan begi deg ut på en tur som tar rundt ti minutter, eller en lengre og tøffere tur som du må beregne 10-12 timer for å fullføre.

Ønsker du litt mer fart underveis, er sykkel en utmerket løsning. Alle veiene i parken er åpne for syklister, så lenge du holder deg på asfalterte veier eller grusveiene.

Du er i tross alt i North Dakota, kjent cowboyland. Hva er vel bedre enn å sitte i salen og oppleve badlands fra hesteryggen, akkurat som cowboyene gjør?

Andre aktiviteter som tilbys inkluderer kajakk, kano og fisking. Om vinteren er parken et utmerket sted for langrenn og snowshoeing.

Det er også mulig å bli med en kunnskapsrik guide på turer i parken.

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

4. Camping

For virkelig å oppleve Theodore Roosevelt nasjonalpark, anbefales å en natt eller to i telt. Du kan gå Achenbach Trail i den nordlige delen av parken (North Unit), som gir deg en natt med camping i ødemarken. Turen tar mellom 10 til 12 timer, og terrenget varierer, med noen bratte opp- og nedstigninger.

Du må ha tillatelse for å campe i parken.

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

5. Sceniske kjøreturer

Theodore Roosevelt nasjonalpark er hjem til et spektakulært landskap, som fascinerer og imponerer alle besøkende.

Du kan kjøre South Unit og/eller North Unit.

South Unit Scenic Drive er det mest besøkte området i parken. Her er det to besøkssentre, en fantastisk kjøretur, stier og et rikt dyreliv. Kjørestrekningen er 58 kilometer, og tar rundt 2 timer. Veien bukter seg gjennom det sceniske landskapet, med en rekke stoppesteder hvor du kan parkere for å nyte naturen. Underveis er det gode sjanser for å se bison, hjort, præriehunder, ørn og elg.

North Unit Scenic Byway er mer utenfor allfarvei. Landskapet er villere, og området har færre besøkende. Kjørestrekningen er 45 kilometer (rundt hele) og tar rundt 1 time og 15 minutter. I dette området kan du også se River Bend Overlook, den mest ikoniske utsikten i denne delen av parken.
Bison er ofte sett på kjøreturer i North Unit, og hjortene viser seg rundt soloppgang og solnedgang.

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

6. Medora

Et besøk til Theodore Roosevelt nasjonalpark er ikke komplett uten en tur til den herlige byen Medora.

Reis tilbake i tid og få en skikkelig følelse av livet i en cowboyby, som fortsatt oser av sjarm og fordums tider.

Du kan ikke gå glipp av Medora Musical og Pitchfork Fondue – den perfekte cowboymiddagen med biff, bønner, bakte poteter, hvitløksbrød og donuts!

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen