Finn din indre cowboy – eller cowgirl – og opplev livet på prærien i North Dakota!

En ranch på prærien, rideturer, prærieulver som hyler mot månen, kvegdrift og biff og bønner til middag. Rodeo, (ufarlig) lovløse, turer med prærievogn, verdens største bøffel og Pow-Wow.
Ville Vesten føles fortsatt som Ville Vesten i North Dakota.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

1. Bo på en ekte ranch

Se for deg en ranch på prærien, overnatting i tømmerhytter (med moderne fasiliteter), et stort antall hester, et enda større antall kveg som rauter høylytt, en vaskeekte cowboy med støvler og hatt og prærieulver som hyler mot månen.

Hestehovene dundrer over slettene. Rytterne er gjester som tilbringer ferien på en working ranch, det vil si en ranch som driver aktivt med kvegdrift. Samtidig tilbyr de både ride- og cowboyferier, fiske og hyggestunder rundt bålet om kvelden.

Det føles som tiden har stått stille når du sitter til hest, lassoene svinger over kvegflokken, som jages av cowboyer som roper Hii hay!

Du trenger ikke ha ryttererfaring eller vite noe om kvegdrift for å velge ranchferie – det gis lyskurs i det meste. Derimot må du være lysten på en annerledes og spennende ferie.

Det blir ikke mer cowboy-ish enn på Black Leg Ranch!

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

2. Rodeo og Pow-Wow

En rodeo er ensbetydende med cowboyer, hvor gutter blir til menn, til stor begeistring for publikum. Spenningen stiger når cowboyene konkurrerer om hvem som kan holde seg lengst på en illsint okse, fange kalven raskeste med lasso eller holde seg i salen lengst på en uinnridd hest. Rytterne blir bedømt for sin innsats, både i tid og stil.

Et Pow-Wow er de innfødte amerikanernes måte å møtes på, hvor de kler seg i tradisjonelle, og ofte fargerike regaliaer. Det blir en opplevelse full av sang, musikk og dans. På slike arrangementer gjenoppleves gamle vennskap – og nye dannes.

North Dakota er perfekt for å oppleve både rodeo og Pow-Wow. Begge er uforglemmelige, og fotogene opplevelser du ikke vil gå glipp av!

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

3. North Dakota Cowboy Hall of Fame

Et imponerende museum som gir et godt innblikk i cowboykulturen. Besøkende kan lære mer om Det ville vesten i North Dakota på dette interaktive museet, med permanente og midlertidige utstillinger.

Her kan du også lære mer om rodeo og se hvilke cowboyer som har fått æren av å bli innlemmet i Hall of Honorees.

Cowboy Hall of Fame ligger sentralt plassert i byen Medora.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

4. Opplev en western-musikal

Medora Musikal er et show du aldri har sett maken til! Her er det cowboystøvler, hatter og strutteskjørt, sang dans og musikk til gleder for både små og store.

Showet foregår utendørs, på en stor scene, og er dedikert til USA sin 26.president, Theodore Roosevelt. Du får se hester på scenen og en gjeninnføring av det berømte slaget ved San Juan.

Alt avsluttes naturligvis med fyrverkeri som lyser opp himmelen, hvor de berømte badlands danner bakgrunnskulisser.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

5. Smaken av det Ville Vesten

Du kan ikke ha vært i North Dakota uten å fylle magen med ekte cowboy-mat!

Her bruker kokkene høygafler som spyd, og hver høygaffel er utstyrt med 10 deilige biffer som er frityrstekt i store tønner med olje. De tykke, saftige biffene serveres med bakte poteter, salat og brød.

Du får vann i munnen mens du venter – og garantert lysten til å prøve deg hjemme når du inviterer til grillfest – men det anbefales ikke!

Fråtsing på ekte North Dakota-vis skjer i Medora.

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

6. Frontier Village

Ved de øde slettene hvor bøflene brukte å rusle, finner du den gamle kvegbyen Jamestown. I dag er det en sjarmerende turistutgave av en nybyggerlandsby med det passende navnet Frontier Village.

Det er som å reise tilbake i tid, med vogner trukket av hester, cowboyer og salonger. Ta en titt i den gamle kirken og skolen før du fyller magen med et velsmakende cowboymåltid på en av de mange restaurantene.

Med fornyet energi kan du utforske National Buffalo Museum.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

7. Verdens største bøffel

Rett utenfor Jamestown står verdens største bøffel. Han har stått her siden 1959 og speider fortsatt utover Jamestown den dag i dag.

Det er ikke rart at bøffelen er ett av Midtvestens mest populære attraksjoner. Han er så populær at han har fått sitt eget navn, Dakota Thunder.

Blir dette det nye familiebildet til årets julekort?

Reiseblogg, North Dakota, USA, Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

8. Roadtrip med prærievogn

Du har sett det i utallige westernfilmer, og få ting vekker assosiasjoner til Det ville vesten som prærievogner.

Bli med ut på prærien i en ekte vogn og opplev Det ville vesten slik det var for 150 år siden.

Det er forskjellige turer å velge mellom: Fra korte turer på to timer til turer som varer i fem dager. Velger du en tur som strekker seg over flere dager, overnatter du i en tipi eller i selve vognen.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

9. Hør mer om urbefolkningens spennende historie

North Dakota er hjem til en rekke stammer og deres historie er godt fortalt på en rekke museer i North Dakota.

North Dakota Heritage Center and State Museum i byen Bismarck-Mandan vekkes deres historie til live gjennom flere utstillinger. Mer enn 1000 gjenstander forteller om livet deres på prærien. Du kan også beundre det nesten to meter høye og seks meter brede panoramaveggmaleriet av Double Ditch Indian Village slik den så ut i 1550.

Deretter bør turen gå til nettopp Double Ditch Indian Village, hvor besøkende kan beundre ruinene etter Mandan indianerne, som bodde her i 300 år.

North Town er hjem til MHA Interpretive Center, et flott og stort anlegg tilrettelagt for konferanser, møter, foredrag, bryllup og private arrangementer. Senteret har også et museum samt amfiteater med plass til 500 mennesker.

Four Bears Bridge er en unik bro med estetiske funksjoner som representerer stammene Mandan, Hidatsa og Arikara.

Legg inn et stopp på Crow Flies High Observation Point, hvorfra du får fantastisk utsikt over innsjøen Sakakawea.

Du bør heller ikke utelate Fort Yates, hjem til The Standing Rock. Navnet kommer fra en sten, som skal fremstille en kvinne med et barn på ryggen, og stenen anses som hellig.

Ett av de mest kjente navnene i amerikansk historie er Sitting Bull, høvding for hunkpapa-siouxene. Han spilte en viktig rolle under utformingen av Midtvesten, men er nok aller mest kjent for å ha slått General Custer i slaget ved Little Big Horn.

Besøkende kan ære høvdingen ved å besøke det opprinnelige gravstedet Sitting Bull Burial Site.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

10. Fort Abraham Lincoln State Park

Et perfekt sted for hele familien! Reis tilbake i tid og utforsk den rike og spennende historien som gjenfortelles her. Besøkende får et godt innblikk i livene til urbefolkningen som en gang bodde i On-a-Slant Village når de går gjennom de rekonstruerte bygningene.

Utforsk det gamle Fort Abraham Lincoln for å se hvordan livet var for soldatene på fronten under ekspansjonen vestover.

General Custer sitt hjem er også en interessant opplevelse.

Midtvesten. Unike Reiser
Foto: North Dakota Tourism

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen