Opplev Kenyas nasjonalparker

Hjem » Opplev Kenyas nasjonalparker

Magiske Kenya er ett av mine favorittland, og for hvert besøk føles det som en del av hjertet mitt etterlates der. Jeg blir aldri lei av å besøke Kenya, og det er så uendelig mange grunner til å komme tilbake – igjen og igjen og igjen.

Hovedårsaken til at besøkende kommer til Kenya er naturligvis fordi landet er ett av verdens beste steder å se ville dyr. Kenya har et stort mangfold av nasjonalparker, hvorav noen anses som de beste i verden.

Kenya er også hjem til De fem store (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard), som står øverst på listen hos alle safarientusiaster. Nasjonalparkene er også meget forskjellige når det kommer til landskap. Fra savanne til skog med akasietrær, mektige elver og majestetiske fjell.

Best av alt: Hver nasjonalpark har sin unike attraksjon, fra Den store vandringen til opprinnelsen av Løvenes konge.

Her er 10 nasjonalparker i Kenya du ikke vil gå glipp av!

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Masai Mara nasjonalpark

Denne fantastiske nasjonalparken anses som den beste i verden – og med god grunn. Den er også en av de mest besøkte, samt scenen hvor Den store vandringen utspiller seg. Vandringen lokker tusenvis av besøkende hvert år, som kommer for å beundre det spektakulære showet hvor to millioner gnuer og sebraer krysser Mara-elven. I deres fotspor følger store flokker av rovdyr, som løver og leoparder. Et slikt opptog kan ikke ses noe annet sted i verden!

Masai Mara nasjonalpark kan besøkes hele året og er en av Kenyas parker som har det største mangfoldet når det kommer til dyreliv. Dette er i sannhet en fotografs paradis. I Masai Mara finner du en overflod av elefanter, bøfler, giraffer og selvfølgelig de ikoniske kattedyrene – løve, leopard og gepard.

Nasjonalparken er også hjem til mer enn 450 fuglearter.

I Mara-elven kan du se noen av Afrikas største Nilen-krokodiller, som deler vannet med store flokker av flodhester. Det er utrolig å se krokodillene som sløver på sandkanten og høre flodhestenes grynt før de gaper høyt.

Ikke glem å legg inn en liten dose med kultur mens du er her. Parken er høyborgen til Masai-stammene, kjent for sine tapre krigere. De er lett gjenkjennelige, med sine røde kapper og fargerike perler.

For mer inspirasjon: 
En guide til Masai Mara nasjonalpark
Innsjekk: Ashnil Mara Camp
Safari i Masai Mara nasjonalpark

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Amboseli nasjonalpark

Om du er en elefantelsker (som meg), er Amboseli nasjonalpark er must. Amboseli er et paradis for disse majestetiske dyrene, og nasjonalparken er hjem til noen av verdens største hannelefanter. Disse enorme skapningene, kjent som «Tuskers», er verdensberømt takket være alder og kolossale støttenner.

Men Amboseli er mer enn elefanter. Den er også ansett som ett av verdens beste steder for fugletitting. Mer enn 400 fuglearter og 47 arter av rovfugler flyr rundt her.

Parken er sentrert rundt Observation Hill, som byr på spektakulær utsikt over slettene som sprer seg utover.

En annen unik opplevelse du får i Amboseli: Hva kan være bedre enn å beundre dyrene som vandrer rundt, med Mount Kilimanjaro (Afrikas høyeste fjell) i bakgrunnen?

Amboseli nasjonalpark er hjem til mer enn 50 arter med pattedyr, så hold utkikk etter flodhest, gepard, leopard, løve og bøffel mens du kjører rundt.

For mer inspirasjon: 
Innsjekk: Amboseli Serena Safari Lodge

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Lake Nakuru nasjonalpark

Denne parken er et vakkert paradis for dyr. Lake Nakuru ligger i Great Rift Valley, omgitt av skog og busker.

Parken er ikke den aller største (188 kvadratkilometer), men den rommer så uendelig mye. Jeg var virkelig imponert av overfloden av dyreliv, kombinert med det flotte landskapet. Nakuru betyr «støvete» eller «støvete sted» på Masai-språket, men det er så langt unna sannheten du kan komme. Parken er rik på vegetasjon og skogsområdene gjør skam på navnet.

Lake Nakuru sitt kjennetegn er den store grunne innsjøen, som gir liv til et rikt fugleliv. Parken var kjent for sine enorme flokker med flamingoer, men dessverre er tilstanden på innsjøen ikke lenger så bra. Flamingoene har flyttet til en annen innsjø i Great Rift Valley.

Heldigvis er det nok av andre grunner til å besøke Lake Nakuru nasjonalpark. Den er nemlig hjem til hvite neshorn, og du skal være riktig så uheldig om du ikke ser disse utrolige gigantene under besøket.

Andre dyr kan du se inkluderer bøfler, bavianer, vannbukk, impala, vortesvin, gepard og giraff. I elven rundt parken boltrer flodhest og krokodiller seg. I skogområdene kan du se løver, som ofte slapper av i skyggen av de store trærne.

Ikke glem å ta turen til Baboon Cliff for å beundre utsikten – og spise medbrakt lunsj.

Lake Nakuru nasjonalpark ligger rundt to timers kjøretur fra Nairobi, som gjør at den egner seg utmerke for en dagstur.

For mer inspirasjon: 
En guide til Lake Nakuru nasjonalpark

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Tsavo East nasjonalpark

Denne imponerende nasjonalparken går parallelt med Tsavo West nasjonalpark, og har alle naturens vidunder. De to parkene deles av togspor (fra Mombasa til andre deler av Kenya). Tog har blitt en populær måte for turister å reise fra Nairobi til Mombasa, med safari i Tsavo East underveis.

Tsavo East er den største nasjonalparken i Kenya, og sammen med Tsavo West utgjør de verdens største viltreservat. Dette er også en av de eldste nasjonalparkene i Kenya, og åpnet i 1948.

De aller fleste besøkende setter synet av 10 000 rødstøvete elefanter øverst på listen. Disse majestetiske og imponerende dyrene kan ofte sees mens de vandrer over slettene eller mens de boltrer seg i Galana-elven.

Andre innbyggere i Tsavo East inkluderer bøffel, gnu, flodhest, løve, leopard, giraff og et stort antall antilopearter.

Også verdt å få med seg er Lugard Falls og Yatta Plateau, verdens lengste lavastrøm.

I Tsavo East nasjonalpark kan du begi deg ut på en tre timer lang safari – uten å møte en eneste bil.

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Tsavo West nasjonalpark

Denne er en av Kenyas mer ukjente nasjonalparker, hjem til et vakkert og ulendt landskap.

Tsavo West er ikke like stor som sin nabopark, men de 9065 kvadratkilometerne er hjem til De fem store (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard).

Poachers Lookout, et berømt utsiktspunkt, gir besøkende et fantastisk vindu over det imponerende landskapet som åpner seg foran dem.

Det er ingen tvil om at Tsavo West er en av de mest spektakulære stedene å dra på safari i Afrika! Hold utkikk etter løve, elefant, flodhest, gepard, bøffel, giraff og leopard.

Foruten dyrelivet er det vel verdt å legge inn et besøk ved Mzima Springs. Det er et vakkert syn når store mengder av krystallklart vann fosser opp mellom lavasteinene.

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Nairobi nasjonalpark

Liten i størrelse, men utrolig på så mange andre måter. Hvem vil vel ikke besøke en nasjonalpark som ligger bare noen steinkast unna den hektiske og livlige hovedstaden, Nairobi?

En annen utmerket grunn for å legge inn Nairobi nasjonalpark på programmet: Dette er en den eneste nasjonalparken i verden hvor du kan fotografere ville dyr med skyskrapere i bakgrunnen!

Dessverre er Nairobi nasjonalpark ofte oversett av turistene, men jeg legger inn et besøk her hver gang jeg er i Kenya. Takket være størrelsen (118 kvadratkilometer), er det veldig stor sjanse for å se mange dyr – og vær du sikker – det er overflod av dem.

Nasjonalparken er hjem til alle de kjente savannedyrene, med unntak av elefanter (parken er rett og slett for liten for dem). Du skal være maks uheldig om du ikke får de sort neshorn her. I tillegg er parken hjem til løve, giraff, flodhest, gepard, hyene, bøffel, struts og mer enn 400 fuglearter.

Du kan også begi deg ut til fots, på oppmerkede stier. For den aller beste opplevelsen, anbefales at du leier en vakt, som forteller deg om parken, landskapet og dyrene.

Legg også inn en stopp ved Ivory Burning Site Monument, et historisk sted hvor 12 000 kilo med elfenben ble brent av Kenyas tidligere president Daniel Arap Moi i 1989. I 2016 ble stedet brukt igjen til å brenne 105 000 kilo elfenben og 135 000 kilo med horn fra neshorn og dyreskinn. Det meste av dette ble beslaglagt før det ble solgt på verdensmarkedet, og ble oppbevart og brent for å vise Kenyas forpliktelse for å bevare elefanter samt at de har null toleranse for handel av elfenben.
Stedet er markert med et minnesmerke og asken fra elfenben.

For mer inspirasjon: 
En guide til Nairobi nasjonalpark
Hils på Dumbo
Lille, men herlige Nairobi nasjonalpark

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Samburu nasjonalpark

Dette er også en av Kenyas mindre kjente parker, men jeg er ganske sikker på at det kommer til å endre seg! Det er best å sette Samburu nasjonalpark på listen og komme deg av sted så raskt som mulig – før turistene ankommer i store mengder.

Samburu nasjonalpark ligger i den tørre, litt ørkenaktige delen av Kenya, og grenser til reservatene Shaba og Buffalo Springs.

Gjennom det fascinerende landskapet snirkler elven Ewaso Ngiro seg, og gir liv til dyrene som holder til i området.

Denne spektakulære parken imponerer alle besøkende, takket være kombinasjonen av det varierte landskapet og mangfold av dyr.

Når du kjører rundt i parken, topper elefant, løve, leopard, gepard og bøffel favorittlisten til de aller fleste.

Samburu nasjonalpark er også så privilegerte at den huser noen dyr du ikke kan se andre steder i Kenya: Grévysebra, oryx beisa, somalisk giraff, somalistruts og gerenuk. Sammen utgjør de «Samburu sine fem spesielle dyr».

Parkens mest kjente innbygger er Kamunuyak, en løvinne som adopterte seks oryx-babyer.

En annen grunn til å besøke Samburu nasjonalpark er Samburu-stammen. De kom til området på grunn av Ewaso Nyiro-elven, som ga tilgang til vann til kuene.

Er du på jakt etter en opplevelse utenom det vanlige, er kamelsafari (fra én til flere dager) absolutt noe for deg!

For mer inspirasjon: 
En guide til Samburu nasjonalpark

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Hell’s Gate nasjonalpark

Kenya frister med en rekke fascinerende parker, og Hell’s Gate er absolutt en av dem. Navnet kommer fra den intense geotermiske aktiviteten som er i området, men er alt annet enn et helvete.
Landskapet byr på bratte klipper, raviner, ikoniske steinformasjoner av lava og grøntområder.

Bøffel er den eneste av De fem store som holder til i Hell’s Gate. Det betyr at parken er en trygg park å ferdes i, og du kan utforske parken til fots eller på sykkel. Andre aktiviteter inkluderer fjellklatring eller å nyte et spabad, skapt av naturen selv.

Hell’s Gate kan utmerket godt kombineres med en fottur opp Mount Longonut, en aktiv vulkan og/eller Crescent Island (fotsafari blant sebraer og giraffer).

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Mount Kenya nasjonalpark

Med sine imponerende 5199 meter er Mount Kenya det nest høyeste fjellet i Afrika. Fjellet er også opphav til landets navn. Det er høysetet til guden Ngai og Mount Kenya har en velfortjent plass på UNESCO sin verdensarvliste.

Landskapet minner om noe utenomjordisk. Vegetasjonen er helt unik, og hjem til et variert dyreliv i den nedre regionen.

Hovedårsaken til at turistene reiser til Mount Kenya er for å bestige (og bekjempe) fjellet. Selve toppen er meget utfordrende (kun for erfarne klatrere), er den litt lavere Point Lenana (4985 meter) målet for de som skal klatre fjellet.

Når du står på Point Lenana kan du forvente deg en utsikt som rett og slett tar pusten fra deg. De taggete, snødekte toppene danner den perfekte bakgrunn.

Vandringen tar mellom tre til fem dager (anbefales fem for å øke sjansen for å komme til toppen), og det er flere ruter å velge mellom.
Den beste tiden å klatre Mount Kenya er januar til mars og juni til oktober.

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Trenger du mer inspirasjon for å reise til Kenya? 
10 gode grunner til å velge Kenya

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen