En guide til Nairobi nasjonalpark

Hjem » En guide til Nairobi nasjonalpark

Det sies at størrelsen ikke teller. Når det gjelder Nairobi nasjonalpark er det helt sant. Parken er bare 118 kvadratkilometer, men for noen safariopplevelser du kan forvente!

Et annet fenomen som gjør parken så spesiell er beliggenheten. Kun 6,4 kilometer skiller Nairobi sentrum og dyrene. For besøkende betyr det sjansen til å se utrydningstruede neshorn med skyskrapere som bakteppe – noe som er helt unikt!

De fleste som ankommer Kenya reiser rett til de mer berømte nasjonalparkene, som Masai Mara, Tsavo eller Amboseli. Du bør absolutt legge inn Nairobi nasjonalpark i programmet. Den er en flott introduksjon til landets dyreliv.

Reiseblogg, Kenya, Nairobi nasjonalpark, safari, Unike Reiser

Safari i Nairobi nasjonalpark

Med sine 118 kvadratkilometer er Nairobi nasjonalparker en av minste nasjonalparkene i Afrika. Men det er ingen grunn til bekymring: Parken er hjem til en forbausende stor variasjon av dyr.

Nairobi nasjonalpark er hjem til fire av de fem store. Elefantene er det eneste dyret som ikke kan ses her. Parken er rett og slett for liten for disse imponerende dyrene.
De panserlignende neshornene stortrives i parken, og det er enda en bonus for besøkende. Du er nærmest garantert å se disse fantastiske dyrene, som er kritisk utrydningstruet.

Nairobi nasjonalpark er også hjem til et stort antall rovdyr, som løve, hyene, gepard og leopard.

Planteeterne som kan observeres (og beundres) inkluderer giraff, antiloper og sebra.

Fuglelivet er også rikt og variert. Blant de mest populære er gribb og struts, som ofte ses spankulerende over savannen.

Reiseblogg, Kenya, Nairobi nasjonalpark, safari, Unike Reiser

Hvordan dra på safari i Nairobi nasjonalpark?

Den beste måten å oppleve Nairobi nasjonalpark er i en åpen safaribil, sammen med en guide. Da kan du speide etter dyrene mens noen andre kjører. En kunnskapsrik kan også fortelle deg om dyr, flora og fauna.

En annen fordel med å leie en bil, er at guidene kommuniserer med hverandre og gir beskjed om hvor dyrene befinner seg. Dermed øker sjansen til å se de dyrene som står øverst på ønskelisten.

Den andre muligheten er å kjøre selv. Sørg for at du har en firehjulstrekker som kan klare de humpete veiene.

Rovdyr og De fem store (med unntak av elefant her i Nairobi nasjonalpark) er de dyrene som står øverst på listen over dyr folk vil se på safari. Ja, disse er helt spesielle, men ikke glem de mer «vanlige» dyrene. Det er noe helt spesielt å se sebraene gresse, vortesvin som spiser og giraffene som spaserer elegant forbi deg.

Nyt hvert minutt og hvert eneste dyr du ser!

Den beste tiden for safari er morgen og ettermiddag. Da er dyrene mest aktive, og du øker sjansen for å se dem – både små og store.

Reiseblogg, Kenya, Nairobi nasjonalpark, safari, Unike Reiser

Når er den beste tiden for safari i Nairobi nasjonalpark?

Du kan besøke Nairobi nasjonalpark hele året, men den beste tiden er desember til mars og juli til september.

Regntiden er fra april til juni og oktober til november. I disse månedene kan det være vanskelig å komme seg rundt i parken. Skal du besøke parkene i denne perioden, anbefales det å leie en bil med sjåfør/guide.

Fordelen med å besøke parken i regntiden er at det er langt færre besøkende.

Reiseblogg, Kenya, Nairobi nasjonalpark, safari, Unike Reiser

Historien om Nairobi nasjonalpark

På slutten av 1800-tallet ankom britiske kolonister området hvor parken ligger i dag, og det var flust av dyr. Her var masai-folket bosatt, og de gjette kveget sitt blant ville dyr. Kikuyu-folket dyrket marken i skogområdene i høyden utenfor Nairobi.

Utvidelsen av Nairobi resulterte i flere og flere konflikter mellom mennesker og dyr. Innbyggerne i byen bar våpen om natten for å beskytte seg mot løver. Dyrene ble gradvis fordrevet til slettene vest og sør for Nairobi. Regjerningen bestemte at dette området skulle være et viltreservat.

Da naturverneren Mervyn Cowie kom tilbake til Kenya i 1932 ble han sjokkert over å se den store reduksjonen i antall dyr. Utvidelsen av gårder og husdyr hadde overtatt plassen til de ville dyrene. Han uttalte senere at han husket dette som et paradis, som nå forsvant altfor raskt.

På denne tiden var området, som senere skulle bli Nairobi nasjonalpark, en del av Southern Game Reserve. Jakt var ikke tillatt i reservatet, men alle andre aktiviteter var tillatt. Dette inkluderte kveg som gresset, dumping av avfall, ja til og med bombing, fra Royal Air Force.

Reiseblogg, Kenya, Nairobi nasjonalpark, safari, Unike Reiser

Cowie begynte kampen om å etablere et system for nasjonalparker i Kenya. Regjerningen dannet en komite for å se på mulighetene.

Nairobi nasjonalpark ble etablert i 1946 og er den første nasjonalparken i landet. Masai-pastoralister (mennesker som lever av husdyr) ble fjernet fra landområder som lå innenfor parkens grenser.

Cowie ble utnevnt som direktør av Nairobi nasjonalpark, en stilling han hadde frem til 1966.

I 1989 brant Kenyas daværende president, Daniel arap Moi, tolv tonn med elfenben på et utvalgt sted inne i nasjonalparken. Dette var et symbol på Kenyas nulltoleranse mot handel med elfenben.

Hendelsen er hedret med Ivoru Burning Site Monument.

Reiseblogg, Kenya, Nairobi nasjonalpark, safari, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen