En guide til Lake Nakuru nasjonalpark

Hjem » En guide til Lake Nakuru nasjonalpark

Nakuru betyr støv, eller støvete sted på masai-språket. Hvorfor parken har fått dette navnet er ganske så uforståelig. Lake Nakuru nasjonalpark er frodig, fargerik og levende.

Den praktfulle innsjøen Lake Nakuru er ubetinget en av kronjuvelene i The Great Rift Valley.

Foruten de herlige sukkerspinnfargede rosa flamingoene som bolter seg i innsjøen, er Lake Nakuru nasjonalpark et utmerket sted å se neshorn. Hvite neshorn patruljerer som pansrede stridsvogner langs bredden av innsjøen, mens de langt mer sjeldne sorte neshorn (som er mer sky og aggressive), holder seg på avstand.

Lake Nakuru nasjonalpark er en av de parkene som er enklest å komme seg til i Kenya – og den er så absolutt verdt et besøk (eller to).

Reiseblogg, Kenya, safari, Lake Nakuru nasjonalpark, Unike Reiser

Hvor er Lake Nakuru nasjonalpark?

Denne herlige nasjonalparken ligger sørvest i Kenya, i den vakre Great Rift Valley.

Fra Nairobi er det rundt tre timer med bil, noe som gjør at du kan besøke Lake Nakuru selv om du kun har noen få dager til rådighet i Kenya.

Reiseblogg, Kenya, safari, Lake Nakuru nasjonalpark, Unike Reiser

Historien om Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru har vært et vernet område siden 1957. Det ble erklært som et fuglereservat i 1961, før det ble en nasjonalpark i 1968.

Nasjonalparken dekker et område på 188 kvadratkilometer. Innsjøen ligger 1754 meter over havet, og fikk en plass på UNESCO sin verdensarvliste i 2011.

I 1977 ankom flere Rothschild’s giraffer fra vestlige Kenya. Giraffarten er sterkt utrydningstruet, men trives godt i Lake Nakuru nasjonalpark, og Kenya jobber hardt for å bevare arten.

Allerede i 1984 ble Lake Nakuru hjem til Kenyas første neshornreservat.

Frem til 2012 var Lake Nakuru kjent for sine mange flamingoer. De rosa skapningene telte over 1,5 millioner på det høyeste. Store deler av innsjøen var farget rosa når fuglene samles.
Siden 2012 har økende vannmengder fra kraftige flommer dessverre ført til at antall flamingoer er sterkt redusert. Fuglene har et langt mindre parring- og matområde på grunn av dette. De siste årene ser det ut som at antall flamingoer igjen er i vekst, noe som lover godt for parkens biologiske mangfold – og besøkende.

Reiseblogg, Kenya, safari, Lake Nakuru nasjonalpark, Unike Reiser

Hvilke dyr kan du se i Lake Nakuru nasjonalpark?

Nakuru er uten konkurranse det stedet i Kenya med størst mulighet for å se neshorn. Parken er hjem til rundt 50 sorte neshorn og dobbelt så mange hvite neshorn.

Hvite neshorn patruljerer som pansrede stridsvogner langs bredden av sjøen, mens de langt mer sjeldne sorte neshorn (som er mer sky og aggressivt), holder seg på avstand.

I akasieskogene rundt innsjøen vandrer bøfler omkring sammen med den utrydningstruede Rotschild-giraffen, vannbukker, impalaer og andre elegante hjortedyr.

Under de vakre kandelabertrærne gjemmer leopardene seg. De er ikke lette å se, men når de først viser seg, er det et syn du sent glemmer.

Løver, gepard, flodhest, sebra, hyene, struts og bavianer holder også til her.

Reiseblogg, Kenya, safari, Lake Nakuru nasjonalpark, Unike Reiser

Det er også gode sjanser for å se pytonslanger.

For fugleelskere er Lake Nakuru en ønskedrøm. Hele 450 forskjellige arter holder til her: Hvite pelikaner, storker, små kolibrilignende fugler, gribber og ørn er bare noen navn på den lange listen.

Nasjonalparken har tre utsiktspunkter: Lion Hill, Out of Africa og Baboon Cliff.
Disse er perfekt for å nyte utsikten over innsjøen og dyrelivet.
Løvene samles ofte ved eller i nærheten av Flamingo Hill.

Beste tid å besøke Lake Nakuru nasjonalpark

Kenya ligger på ekvator, og temperaturene i Lake Nakuru endrer seg ikke stort i løpet av året. Siden nasjonalparken ligger så pass høyt (1754 meter over havet), er det vanligvis lavere temperaturer her enn ellers i landet. Temperaturen ligger vanligvis på mellom 12 til 25 grader.

Lake Nakuru nasjonalpark er åpen hele året.

Den beste perioden å besøke Lake Nakuru nasjonalpark er under den tørre perioden (juli til tidlig oktober eller januar til tidlig mars). Da er det optimale forhold for å se dyrene.
April og mai er de våteste månedene, og bør unngås siden dyrene gjemmer seg på grunn av kraftige regnbyger. Grusveiene, som safaribilene bruker, skylles ofte bort, eller er ufremkommelige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen