Vakre akasietrær, frodige busker og en genuin følelse av å være i Kenya er det som ønsker deg velkommen når du ankommer Amboseli Serena Safari Lodge. I bakgrunnen kan du se Mount Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell (som ligger i Tanzania).

Kombinert med utmerket service, sjarmerende rom, en avslappet atmosfære og velsmakende måltider, er Amboseli Serena Safari Lodge et utmerket valg når du skal oppleve Amboseli nasjonalpark – og hvem vil ikke det?

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Amboseli Serena Safari Lodge

Denne flotte lodgen er som skapt for de som ønsker å oppleve Afrika. Beliggenheten inne i Amboseli nasjonalpark er imponerende nok – det er noe helt eget når du kan høre løvebrøl og hyenesang om natten!

Lodgen er inspirert av Kenyas fantastiske dyreliv og Masai-kulturen. I hver eneste detalj er Kenya gjenskapt, og de som jobber her er gjestfrie og imøtekommende på alle vis. Med andre ord: Du føler deg riktig så velkommen, uansett alder. Nesten som du er en del av familien.

Amboseli Serena Safari Lodge gir deg ikke bare en god natts søvn, full mage og avslapning mellom safarietappene. Her får du uforglemmelige minner!

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Rommene på Amboseli Serena Safari Lodge

Herlige, sjarmerende, innbydende og afrikanske. En perfekt måte å beskrive de 92 rommene på Amboseli Serena Safari Lodge.

Rommene er dekorert med varme og behagelige farger. Hvert rom har ulike dyr malt på veggene, fra elefanter til løver, leoparder og giraffer. Interiøret er inspirert fra Masai-kulturen, fargerike perler pryder speil og lampeskjermer.

Alle rommene har egen veranda hvor du kan nyte utsikten og lytte til Kenyas lyder mens du koser deg med noe godt i glasset.

Hvert rom har vifte, myggnetting, te/kaffestasjon, telefon, skrivebord, morgenkåpe og gratis internett. Romservice er tilgjengelig hele døgnet.

Ønsker du å virkelig skjemme deg bort, eller er på bryllupsreise, er Ol Donyo Oibor suiten det perfekte valg. Stor og elegant, med utsikt mot Mount Kilimanjaro, er dette det perfekte sted å pleie romantikken.

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

På området til Amboseli Serena Safari Lodge

Når du ikke er på safari i fantastiske Amboseli nasjonalpark, som er hjem til De fem store (elefant, løve, neshorn, leopard og bøffel), er bassengområdet et utmerket valg.

Den afrikanske solen varmer godt, og når temperaturen på gradestokken stiger, trekker gjestene til det flotte bassenget, som er omgitt av palmetrær. Solsengene er fordelt rundt bassenget, og håndklær er selvfølgelig tilgjengelig.

Når mørket senker seg og dyrene (i alle fall de som ikke er nattaktive) faller til ro, samles gjestene rundt bålet for å mimre og dele opplevelsene fra dagens safariturer.

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Matopplevelser på Amboseli Serena Safari Lodge

Neste på listen er mat, for hvem kan vel reise uten det?

Restauranten finner du i hovedbygningen, og du ankommer ved å krysse en liten bro med vann under. Veggene er dekorert med afrikanske dyr og Masai-kulturen.

Det er absolutt ikke noe å si på utvalget. Frokost og lunsj serveres som buffé, med alt du kan ønske deg. Middagen er table d’hôte, med salatbuffé, suppe, ost, kjeks og te/kaffe.
For vegetarianere er det også et godt utvalg.

På Amboseli Serena Safari Lodge arrangeres det også temakvelder, hvor kokken forbereder alt fra internasjonale til lokale retter. La smaksløkene boltre seg med kenyanske retter som Nyama Choma (tradisjonelt stekt kjøtt), Sukuma og Posho.

For familiens yngste medlemmer, er det egen barnemeny.

Det kan også arrangeres måltider (frokost og middag) i bushen. Virkelig en opplevelse!

Faller maten i smak (spesielt den kenyanske), bør du bli med når kokken holder matkurs. Da kan du overraske venner og familie med en afrikansk aften når du er hjemme igjen, hvor kenyanske spesialiteter står på menyen.

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Aktiviteter på Amboseli Serena Safari Lodge

Foruten safari i Ambosli nasjonalpark, som skjer morgen og ettermiddag (når dyrene er mest aktive), tilbys en rekke aktiviteter.

Kultur og tradisjoner spiller en viktig rolle i Kenya – og på Amboseli Serena Safari Lodge er det intet unntak. Lodgen har hentet inspirasjon fra Masai-stammen, og da faller det naturlig at gjestene kan få oppleve deres kultur på nært hold.

Bli med på et foredrag hvor du får høre mer om masaiene sin kultur, levemåte og tradisjoner. De er blant annet kjent for sine danser, og høye hopp. Som gjest får du mulighet til å bli med på dansen.

Reiseblogg, Kenya, safari, Masai Mara, Unike Reiser

Når du bor på Amboseli Serena Safari Lodge, befinner du deg midt i vill og vakker natur, hvor alt er avhengig av hverandre. Små insekter til fargerike gekkoer til elefanter og løver er avhengig av at menneskene ikke ødelegger mer av leveområdene deres.

Amboseli Serena er opptatt av å beskytte dette unike landskapet og bevare miljøet, slik at generasjoner som kommer senere, også kan oppleve dyrelivet og naturen. Derfor har de introdusert Re-forestation Programme, som oppfordrer gjestene til å plante «sitt» eget tre. Alle treartene som plantes er endemiske, og har en egenskap som gjør at de klarer seg gjennom lange tørkeperioder.

Drømmer du om en lekker lodge med avslappet atmosfære, følelsen av Afrika og utmerket service, ja da er Amboseli Serena Safari Lodge stedet for deg. En ekstra bonus er utsikten mot Mount Kilimanjaro!

Reiseblogg, Kenya, safari, Afrika, Unike Reiser

Tusen takk til Amboseli Serena Safari Lodge som ønsket meg velkommen.
Det er ikke stilt krav fra lodgen om innlegg eller promotering på sosiale medier. Meninger og bilder er mine egne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen