Cuba er et helt unikt og spesielt sted. Uansett hvor du reiser på øya, vil du oppleve noe nytt og spennende. Det er ikke noe rart at Karibia sin største øy gleder besøkende med et bredt spekter av kontrastfulle steder.

Hovedstaden Havanna, er det naturlige sted å starte besøket. Her kommer du mest sannsynlig til å tilbringe noen dager. Byen anses tross alt som en av de mest spennende byene i verden.

Ønsker du å oppleve det mer autentiske Cuba må du belage deg på å komme deg ut i provinsene. Her venter en godtepose, full av uberørt natur, slående vakre strenger, landlige omgivelser og sjarmerende byer.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Havanna

Cubas hovedstad oser av sjarm, historie og skjønnhet, om enn kanskje litt forfallen skjønnhet. Den er et vidunderlig sted, hvor du kan svaie til forførende rytmer inn i de sene nattetimer, forville deg inn i trange smug og bli hypnotisert av arkitekturen.

Det er også en by hvor bølgene slår inn over Maleón, byens berømte promenade og fort, som farges gylden i det karibiske lyset. Et stort antall kolonibygninger har fått tilbake sin glans takket være et massivt restaureringsarbeid, som gleder besøkende.

Havanna er en flott kombinasjon av begeistring og utmattelse. En by med et stort paradoks og enorm tilstedeværelse. Dette er en by du må utforske langt utenfor turistområdene, for Havanna er så mye mer enn kolonibygningens kjerne.

Favoritten blant besøkende er uten tvil Old Havana (Gamle Havanna). Bydelen fremstår som et levende museum hvor livet i gatene er både livlig og høylytt. Klassiske amerikanske biler er et helt vanlig syn og musikken har ingen ende.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Viñales og det vestlige Cuba

Velkommen til et ett av de vakreste, frodigste og herligste landskapene på hele Cuba! Øyas vestlige provins er stedet hvor det dyrkes tobakk, bananer og ananas, jordene pløyes av okser og du er aldri langt unna en kritthvit strand.

Provinsen Pinar del Rio ser og føles helt annerledes enn resten av Cuba. Landskapet domineres av en runde kalksteinsfjell kjent som mogotes, som ofte er innhyllet i morgentåke. Grønne tobakksenger strekker seg utover så langt du kan se. Høner og friser løper i sikksakk over veiene og befolkningen slapper av på verandaen, uten en eneste bekymring.

Bli med på de mange aktivitetene som tilbys; alt fra hesteridning til sykling og fotturer. Viñales er også kjent for sine mange grotter, og du kan bli med en guide inn i flere av disse.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Varadero

Vamos a la playa (la oss dra på stranden)!

Ikke noe passer bedre enn akkurat dette når du ankommer Varadero, som ligger i Matanzas, Cubas største provins. Besøkende hadde ikke tatt turen hit om det ikke var for de kritthvite, lange strendene, store resortene og et godt utvalg av restauranter.

Varadero sitt største problem: Mangelen på cubanere, som resulterer i meget lite atmosfære.

For deg som ønsker en ren strandferie, hvor du bor på et moderne hotell med aircondition som fungerer, restauranter som serverer pizza og hamburgere og den ene suvenirbutikken etter den andre, ja da er Varadero stedet for deg.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Zapata-halvøya

Dette er Cubas villdyrparadis, et tilfluktssted for en rekke dyre- og fuglearter. Det er også hjem til Playa Girón, verdenskjent som åsted for invasjonen av Grisebukta.

Zapapa-halvøya er i hovedsak en destinasjon for besøkende som er interessert i Cuba sitt dyreliv, og for de som ønsker å besøke Bay of Pigs av historiske årsaker. Om du er interessert i byliv, egner nok ikke halvøya seg for deg.

Halvøya minner om en sko, og det er her navnet kommer fra (zapato betyr sko på spansk), og den består i hovedsak av sumpområder. Området heter Gran Parque Natural Montemar, som på grunn av sitt biologiske mangfold står på UNESCO sin liste.

Hovedattraksjonen på halvøya er fuglelivet, som teller rundt 190 arter, hvorav mange er endemiske.

Landsbyen Playa Girón skrev seg inn i historiebøkene under Den kalde krigen. Dette var åsted for amerikanernes katastrofale invasjon i 1961.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Santa Clara

Besøkende lokkes til byen siden den anses som Che Guevara sin by. Tiår etter sin død er Che fortsatt en helt på Cuba – og en populær attraksjon.

Santa Clara er hjem til to steder som er relatert til Che: Tren Blindado og Plaza de la Revolución Ernesto Guevara.

Tren Blindado er et nasjonalt monument, minnesmerke og museum til ære for slaget om Santa Clara i 1958. Che og hans menn kapret noen tog, hvorav flere av vognene nå er museum.

Plaza de la Revolución Ernesto Guevara er en stor plass som domineres av én av Cubas fineste revolusjonære statuere, Monumento Che Guevara, en gigantisk statue av helten. Under plassen er det et lite museum og et mausoleum hvor restene av Che og hans 29 revolusjonære soldater ble lagt i 1997.

Plaza Marti er Santa Claras koselige torg. Dette er også den eneste byen i Cuba som har to kirker på ett torg.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Trinidad

På Cuba er nesten alt vakkert, men ingenting er vakrere enn den sjarmerende byen Trinidad. Her ligger fargerike og prektige bygninger fra kolonitiden som perler på en snor. Byens velholdte arkitektur fra 1700- og 1800-tallet står oppført på UNESCO sin verdensarvliste.

Trinidad er landets tredje eldste by og er en av Cubas juveler. Med sine pastellfargede hus, brosteinsbelagte gater, historiske monumenter og en avslappet atmosfære, vil byen garantert finne en plass i hjertet ditt.

I den nesten bilfrie bykjernen kan du spasere rundt i ro og mak og bare nyte roen. Når mørket faller på, endrer atmosfæren i Trinidad seg. Da fylles gatene med musikk og latter fra de mange barene og dansestedene.

Hjertet av Trinidad er Plaza Mayor, ett av Cubas mest fotograferte steder.

Ønsker du å slappe av på blendende, kritthvite strender, er Playa Ancón et utmerket valg. Stranden anses som en av de beste på sørkysten av Cuba, med (vanligvis) rolige vannforhold.
Du vil heller ikke gå glipp av Valle de los Ingenios (Sukkermøllenes Dal), som strekker seg som et vidstrakt teppe av sukkerrørsåkrer, palmer og bananplantasjer gjennom det vakre landskapet.
Utsiktspunktet Mirador de La Loma del Puerto byr på flott utsikt over dalen.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Santiago de Cuba

Cubas nest største by er landets flerkulturelle smeltedigel. Santiago de Cuba ligger mellom den speilblanke Santiago-bukta og de grønne toppene i Sierra Maestra-fjellene.

Byen er kjent for sin revolusjonshistorie og lange musikktradisjoner. Museo 26 de Julio er fullt av bloddryppende minner fra Fidel Castro og hans opprøreres angrep på Moncada-kasernen i 1953.

Santiago de Cuba er også hjem til (nedslitte) palasser i kolonialstil hvor bougainvillea pryder murene. Den er hjem til mausoleet til nasjonalhelten José Marti.

Musikkglade turister kommer til å falle pladask for Santiago de Cuba. Byen har en lang og rik tradisjon når det kommer til musikk, som blant annet inkluderer Cubas med energiske karneval.

Reiseblogg, Cuba, Karibia, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen