En purrfekt kafé i Stockholm

Hjem » En purrfekt kafé i Stockholm

Lyden av puser som maler, duften av nytraktet kaffe og ferske kanelsnurrer gir den purrfekte kaféopplevelsen!

Java Whiskers i Stockholm åpnet dørene i 2019, og er byens første kattekafé som tilbyr adopsjon av kafeens firbeinte beboere.

Dette er et perfekt sted for alle katteelskere – og de som ikke har mulighet til å eie katt selv. På Java Whiskers vandrer (på det meste) ni katter, som alle er hentet fra dyremottak, fritt rundt i kafélokalet.

Som katter flest, går de sine egne veier. Det er helt opp til pus om han eller hun vil ha kos, sove, spise, leke eller bare sitte i vinduet og titte ut. Besøket skjer på pusenes vilkår – og du må fint innfinne deg med at ikke alle puser ønsker ditt selskap.

Reiseblogg, kattekafe, Stockholm, kafe, Unike Reiser

Nytt hjem til pus

Den første kattekafeen åpnet i Taiwan i 1998. Fenomenet spredde seg raskt verden over, og den første kattekafeen kom til Europa i 2012 (Café Neko i Wien).

Hovedformålet til Java Whiskers er å finne permanente hjem til sine pelskledde sjarmører. Kattene blir passet godt på, og lokalet er tilrettelagt for pusene. Kattesenger, leker, vannskåler, klatrestativer og puter er jevnt fordelt utover.

Som gjest hos Java Whiskers blir også de tobeinte tatt godt imot. En hyggelig betjening tar imot bestillingen din og serverer deg inne i kattelokalet.

Alle besøk må forhåndsbestilles, og du må betale et reservasjonsgebyr per person. Da får du én times samvær med pusene. Lokalet er fint innredet, med en avslappende og behagelig atmosfære. Et utmerket sted å slappe av i en ellers så hektisk storby.

Reiseblogg, kattekafe, Stockholm, kafe, Unike Reiser

Det er pus som bestemmer!

Regel nummer én er at det er pus som bestemmer. Du kan ikke følge etter en pus som ikke vil være hos deg. Det er heller ikke tillatt å løfte opp pus. Heldigvis er det lov til å kose med katter som ligger i sengen, på puten eller i bokhylla.

Ønsker du pus sin oppmerksomhet, er det bare å plukke opp en av de mange kattelekene som ligger i lokalet. Det skal ikke så altfor mye til før pus er med på leken.

På menyen står et bredt utvalg av kaffe, te og mineralvann. Det er heller ikke vanskelig å la seg friste av de mange sandwichene, paiene eller bakevarene i disken. Her er det også veganske og gluten- og laktosefrie alternativer.

Mat og drikke kommer i tillegg til reservasjonsgebyret.

Reiseblogg, kattekafe, Stockholm, kafe, Unike Reiser

Pus blir godt tatt vare på

Java Whiskers har en aldersgrense på 10 år og opp. Barn mellom 10 og 15 år må være i følge med en voksen. Aldersgrensen er innført med tanke på hva som er best for kattene, og for at de skal føle seg trygge.

Pusene på Java Whiskers blir godt ivaretatt, både av betjeningen samt en etolog som er spesialist på katter. De får også jevnlig tilsyn av en veterinær.

Selv om besøkende omgås kattene i et eget lokale, kan kattene når som helst mulighet til å trekke seg tilbake til et eget rom, med mat, senger og alt annet de trenger. Med andre ord er pusene selv som bestemmer om de ønsker å omgås kafégjestene.

Om du savner pusen din mens du er på ferie, er Java Whiskers det purrfekte stedet. Men pass på melken din!

Reiseblogg, kattekafe, Stockholm, kafe, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen