De 10 beste stedene å se flodhest i Afrika

Hjem » De 10 beste stedene å se flodhest i Afrika

Flodhester er fascinerende dyr. En av Afrikas største vegetarianere kan tilbringe 16 timer nedsenket i elver og innsjøer for å holde de massive kroppene nedkjølt.

En tønneformet kropp, korte ben og et bredt hode med små ører gjør at flodhesten fremstår som en lubben og godmodig krabat. La deg ikke lure – flodhesten anses som et av de farligste dyrene i Afrika. Dens enorme gap og sylskarpe tenner kan bite en tre meter lang krokodille midt over.

Flodhesten er tilpasset et liv i vannet. Øyene, ørene og neseborene er plassert høyt oppe på hodet slik at de stikker opp over vannskorpen når dyrene er senket helt ned i vannet. Neseborene kan lukkes og flodhesten kan holde pusten under vann i opptil fem minutter.

De gamle grekerne ga flodhesten navnet hippopotamus, hvilket betyr «elvehest», som nok skyldes at flodhester elsker vann.

Flodhesten er listet som sårbar på IUCN sin artsliste.

Den beste måten å se flodhest på i Afrika, er på en båtsafari eller på fotsafari (kun med en trent og bevæpnet guide).

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Her er 10 av de beste stedene å se flodhest i Afrika:

Okavango Delta, Botswana

Flodhester er et ikonisk symbol på Okavangodeltaet, som står oppført på UNESCO sin verdensarvliste (plass nummer 1000).

Høylytt snøfting og tuting fra vannskorpa gjør det lett å finne flodhestene. Det er bare å følge lyden.

I verdens største innlandsdelta trives flodhestene utmerket, og bestanden har økt betraktelig, takket være en iherdig innsats for å bevare disse enorme skapningene.

Du kan oppleve flodhester på en båttur, fotsafari eller fra en tradisjonell mokoro.

Beste tid for å se flodhest: Juli til oktober, men Okavangodeltaet kan besøkes hele året.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Kruger nasjonalpark, Sør-Afrika

Sør-Afrikas ubestridte konge når det kommer til nasjonalparker, Kruger, er hjem til en rekke elver og dammer hvor flodhestene kan boltre seg.

Beste tid for å se flodhest: Juni til september. Siden Kruger har et bredt og godt utbygd veinett, kan du se flodhester hele året.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Queen Elizabeth nasjonalpark, Uganda

Denne spektakulære nasjonalparken er et utmerket sted å se flodhester, både på land og i vannet.

Start dagen med en safari i bil og gå deretter om bord en av de mange båtene som tar deg med på Kazinga Channel, som er ett av de beste stedene å se flodhester (samt elefanter og bøfler).

Beste tid for å se flodhest: Hele året. Skal du kombinere med gorillatrekking, er det best i perioden juni til august og desember til februar.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Liwonde nasjonalpark, Malawi

Til tross for at Liwonde nasjonalpark er hjem til De fem store, er dette fortsatt en undervurdert safaridestinasjon.

Båtsafari på elven Shire er en skikkelig godbit. Elven er hjem til et meget høyt antall flodhester og byr på flotte fotograferingsmuligheter.

Beste tid for å se flodhest: Juli til oktober, men fortvil ikke – flodhestene er her hele året.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

iSimangaliso Wetland Park, Sør-Afrika

Dette er Sør-Afrikas tredje største park, med en 280 km lang kyst som begynner ved grensen til Mosambik.

Inngangsporten til dette villmarksparadiset er St. Lucia, Sør-Afrikas eneste bosetning hvor flodhestene vandrer nedover hovedgaten om natten. Selv om du ikke får med deg nattevandringen, fortvil ikke – det er nok av flodhester som slapper av i vannet på båtturen.

Beste tid å se flodhest: Hele året.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

South Luangwa nasjonalpark, Zambia

Zambias mest kjente nasjonalpark, som ligger langs vestbredden av Luangwa-elven, regnes som blant de beste stedene i Afrika å se flodhester.

Når den tørre perioden går mot slutten, er det ikke uvanlig at store flokker med flodhester samler seg i de få vanndammene som er i parken. En fenomenal opplevelse!

Beste tid for å se flodhest: Juli til oktober. Da er vannivået i Luangwa-elven på det laveste og det er gode sjanser for at du ser store ansamlinger av flodhester.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Akagera nasjonalpark, Rwanda

Dette er den eneste nasjonalparken i Rwanda som er hjem til De fem store. Dette vakre og unike våtmarksområdet får vanntilførsel fra elven Akagera, og du er nærmest garantert å se flodhester på en båttur på Lake Ihema. Et annet populært sted å se flodhester er ved Plage des Hippos ved Lake Hago.

Beste tid for å se flodhest: Hele året. Kombinerer du besøket her med gorillatrekking, er den beste perioden juni til september og midten av desember til midten av februar.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Murchison Falls nasjonalpark, Uganda

Landets største nasjonalpark er hjem til et av Afrikas vakreste fossefall, Murchison Falls. Fossefallet dannes ved at vann fra Nilen strømmer gjennom en trang passasje i Rift Valley.

Båtturer i denne nasjonalparken byr på flotte dyreopplevelser, og du er nesten garantert å se flodhester som slapper av i vannet eller langs elvebredden.

Beste tid for å se flodhest: Hele året.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Mana Pools nasjonalpark, Zimbabwe

Et utmerket sted for deg som ønsker å se flodhester.

Om du er ute etter å kombinere jakten etter flodhester med unike opplevelser, er kanoturer en populær aktivitet i Mana Pools nasjonalpark.

Nasjonalparkens spesialitet er fotturer, som ofte tar deg tett på disse enorme skapningene.

Beste tid for å se flodhest: Juni til oktober. Zambezi-sletten oversvømmes lett, og det er vanskelig å besøke parken i perioden desember til mars.

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Nyerere (Selous) nasjonalpark, Tanzania

Landets største nasjonalpark deles i to av Tanzanias lengste elv, Rufiji. Den slynger seg gjennom Nyerere (Selous) nasjonalpark som en slange, og gir grobunn til en frodig skog og palmetrær.

Den delen av elven som renner gjennom nasjonalpark er kjent for å huse en stor bestand av flodhester, og du vil se mange av disse gigantene på en båttur.

Beste tid for å se flodhest: Den tørre perioden (juni til oktober).

Reiseblogg, Afrika, flodhest, safari, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen