Opplev Zimbabwe med cruisebåt

Hjem » Opplev Zimbabwe med cruisebåt

Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land. En kombinasjon av spektakulær natur, rikt dyreliv og vennlige mennesker. Dette vakre landet er hjem til de mektige Victoria Falls og den spektakulære nasjonalparken Hwange – som alene er grunn nok til å velge Zimbabwe.

For en enda mer unik og uforglemmelig opplevelse, legg så til et båtcruise på Lake Kariba. Innsjøen ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. I løpet av turen får du oppleve fantastisk utsikt, de vakreste solnedgangene og avslapning under Afrikas varme sol. Det er en rekke aktiviteter du kan bli med på. Mellom opplevelsene spiser du god mat og nyter noe kaldt i glasset. Alt servert av et serviceinnstilt og smilende personale!

Når du har besøkt de berømte og meget imponerende Victoria Falls, bør reisen fortsette på Lake Kariba.

Zambezi Cruise & Safaris tilbyr 2 eller 3 netters overnatting på luksusbåter som seiler rundt på Lake Kariba. Båtene har alt fra 4 til 10 lugarer, noe som skaper en intim atmosfære og alle gjestene opplever personlig service.

I 2021 sjøsettes to større skip: MV Royal Nkobasa tilbyr 18 luksuriøse suiter og MV Lake Zambezi Adventurer har 28 flotte lugarer. Sistnevnte er dermed den største båten som cruiser på det asurblå vannet i Lake Kariba.

Alle båtene har restaurant, lounge, bar og soldekk med basseng. Dermed er alt lagt til rette for en uforglemmelig reise – med et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser.

Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Fra soldekket kan du nyte den vakre solnedgangen over Lake Kariba.

La deg friste av en båttur på Lake Kariba med denne turen på 4 dager/3 netter:

Dag 1: Victoria Falls – Lake Kariba
Tidlig avreise fra Victoria Falls. Kjøreturen til Binga hvor skipet venter, er på rundt 5 timer. Len deg tilbake og nyt den flotte utsikten av landskapet som suser forbi.

Ved ankomst ønskes du velkommen om bord med en drink. Det serveres en lett lunsj mens skipet setter kurs mot Sengwe Basin.

Om ettermiddagen venter en utflukt i mindre båter slik at dere kan utforske dette øde området og virkelig ta innover dere det vakre landskapet, som er hjem til både flodhester og krokodiller. Sengwe er også kjent for sitt rike fugleliv, og du må ikke bli forbauset om du får se både ugle eller ørn.

Med en drink i hånden nyter du solnedgangen mens båten tar dere tilbake til skipet hvor middagen venter.

Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Det er ikke hver dag du kan se elefanter rusle langs vannkanten!

Dag 2: Lake Kariba
Dere spiser en velsmakende frokost før dagens utflukt som består av enten safari eller fugletitting. De som ønsker kan også prøve fiskelykken mens de lytter etter fiskeørnens skrik.

Vel tilbake om bord er det lunsj mens skipet seiler gjennom Chete Gorge og så til Hondwa Bay.

Ettermiddagen tilbringes i Hondwa mens dere utforsker området. Siden landskapet er mer åpent, er det stor sjanse for å se større dyr. Det serveres sundowner og snacks mens dere dere nyter den spektakulære solnedgangen. Deretter tilbake til skipet.

Middagen i dag serveres enten om bord eller som braai (lokal barbeque) rundt bålet på stranden.

Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Velkommen til bords! Braai er en ganske så spesiell middagsopplevelse.

Dag 3: Lake Kariba
Aktivitetene i dag er valgfrie. Bli med en kunnskapsrik guide på fottur i landskapet eller fugletitting.

Lunsjen inntas mens skipet seiler mot Elephant Bay. I løpet av denne seks timer lange seilturen er det bare å lene seg tilbake mens du nyter solens varme stråler på soldekket og ta en dukkert i bassenget.

Turens siste sundowner inntas mens solen forsvinner ned i vannet. I det fjerne kan du se fjellene i Zambia. Dette er (mest sannsynlig) en av de vakreste solnedgangene i Afrika!

Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Dagene tilbringes med flotte utflukter.

Dag 4: Lake Kariba – Victoria Falls eller Hwange nasjonalpark
Det er på tide å ta farvel til betjeningen som har tatt vare på deg. Sjåføren kjører dere enten tilbake til Victoria Falls eller til Hwange nasjonalpark for safari i denne spektakulære parken.

Et cruise på Lake Kariba bør absolutt kombineres med et besøk til Victoria Falls, safari i Hwange og Mana Pools nasjonalpark og kanotur på Zimbezi.

Du kan også tilbringe noen netter på en lekker lodge ved Lake Kariba før eller etter cruiset.

Zimbabwe er ikke tilrettelagt for å reise rundt på egen hånd. Den beste, enkleste og mest givende måten å oppleve dette fantastiske landet er få organisert en rundreise tilrettelagt akkurat dine ønsker.

Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Cruise på Lake Kariba kan kombineres med en rekke spektakulære opplevelser.
Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Solnedgangen over Lake Kariba er en av de vakreste i Afrika.
Reiseblogg, Zimbabwe, Unike Reiser
Unn deg noen netter på en cruisebåt som tar deg rundt på Lake Kariba.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen