Singapore Sling – drinken du ikke kan motstå

Hjem » Singapore Sling – drinken du ikke kan motstå

Reiseblogg, Singapore, Unike Reiser

Kelneren er meget velkledd, med sløyfe og press i buksene. Han mikser den ene drinken etter den andre i den elegante baren. Rundt bordene sitter alt fra herrer i dress til backpackere, fra par til businesspartnere til vennegjenger. Samtaler utveksles på en rekke forskjellige språk, og stemningen i baren er avslappet og lugn. Alle har én ting til felles: De nyter Singapores mest ikoniske drink og spiser peanøtter, hvor skallet ender opp på gulvet.

Stedet er Long Bar på det luksuriøse Raffles Hotel, bygd i 1887. Hotellet er oppkalt etter Singapores grunnlegger Sir Stamford Raffles, og med sin kolonistil og eksklusivitet lokker de rike og berømte. Gjestelisten inkluderer Elizabeth Taylor, Hugh Jackman, Dronning Elizabeth II og Beyoncé.

Men også den ordinære turisten trekkes til Long Bar. Antageligvis det dyreste stedet du kan nyte en Singapore Sling (rundt 30 dollar + moms), men det er verdt pengene. De ekstra kronene du betaler gir deg nemlig ingredienser av høy kvalitet samt nostalgi og atmosfære i den imponerende baren. Du føler til og med at du hensettes tilbake i tid, så det er verdt å ta turen innom.

Reiseblogg, Singapore, Unike Reiser
Dette er garantert ikke den første Singapore Sling som serveres i dag.

Den verdensberømte drinken så dagens lys i 1915, hvor opphavsmannen er bartenderen Ngiam Tong Boon. Få drinker har så mange myter om hvordan drinken ble til. En av de mest anerkjente sier at på denne tiden var det forbudt for kvinner å drikke sprit (slik mennene kunne). I stedet måtte de nøye seg med mindre spennende utvalg som fruktjuice eller te. Ngiam eksperimenterte med ingredienser til den første Singapore Sling. Han ønsket å lage en smakfull og pen drink som så ut som en juice for de kvinnelige gjestene.

En annen versjon forteller at Ngiam lagde denne velsmakende drinken for en ung britisk offiser som ville kjøpe en drink til en singel kvinne. Han var så fascinert av hennes tilstedeværelse og utseende, og la spesielt merke til de røde leppene når hun sendte ham et lite smil. Damens navn var Lady Chen, datteren til en velstående silkeforhandler. Offiseren ba bartenderen om å lage en drink som matchet madamens fristende, røde lepper.
Ja da, offiseren vant naturligvis Lady Chen’s hjerte!

I dag er denne halvsøte og fargerike drinken å finne på cocktailmenyer i hele Singapore, men det er noe eget å nyte den på Long Bar – hvor eventyret startet.

Du trenger ikke være gjest på hotellet for å ta turen innom Long Bar.

Du bør også ta turen innom Raffles Hotel Museum som viser hotellets mektige historie. Museet så dagens lys etter at besøk av en PR-konsulent. Folk fra hele verden sendte inn bilder og historier om sitt opphold på hotellet. I tillegg kan du se gamle menyer, postkort og andre rariteter. Alt er stilt ut sammen med bilder av kjente personer som har bodd på Raffles Hotel.

Reiseblogg, Singapore, Unike Reiser
Perfekt avslutning på dagen. Et besøk på Long Bar, med en Singapore Sling og peanøtter.

Dette er oppskriften på Singapore Sling som blir brukt av bartenderne på Raffles Hotel:

Ingredienser
3 cl gin
1 cl cherry Heering (kirsebærlikør)
0,5 cl Cointreau
0,5 cl D.O.M. Bénédictine
4 cl ananasjuice
1 stykk dæsj Angostura
To dæsjer grenadine eller granateplejuice (kan utelates)
1 cl ferskpresset limejuice
Club soda (kan utelates)

Tilberedningstid
5 minutter

Fremgangsmåte
Fyll alle ingrediensene bortsett fra Club soda i en shaker med is rist godt og sil over is i et longdrinkglass.
Topp med Club soda og pynt gjerne med frisk frukt.

Reiseblogg, Singapore, Unike Reiser
Shake, rattle and drink!
Bartenderen vet nøyaktig hvordan han skal lage drinker.
Reiseblogg, Singapore, Unike Reiser
Livet er ikke så aller verst på Long Bar.
Reiseblogg, Singapore, Unike Reiser
På Long Bar er det lov å kaste peanøttskallet på gulvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen