7 andre grunner for å reise til Afrika

Hjem » 7 andre grunner for å reise til Afrika

Den første grunnen for å reise til Afrika er å dra på safari for å oppleve det spektakulære dyrelivet eller bestige Mount Kilimanjaro eller Mount Kenya.

Ja, Afrika er magisk når det kommer til uforglemmelige safariopplevelser, men det er sååå mange flere grunner for å oppleve Afrika.

Kontinentet vrimler av unike landskap, eldgammel historie, geologiske vidundre og aktive eventyr.

Sjekk ut disse 7 andre grunnene for å besøke Afrika – som alle gir deg lyst til å sette dette utrolige kontinentet øverst på reiselisten!

1. Geologiske vidundre
Besøk verdens høyeste sanddyner i Namibørkenen i Namibia, se verdens største og kraftigste fossefall, Victoria Falls, i Zimbabwe/Zambia, og utforsk en frodig verden av vann i Okavangodeltaet i Botswana.

Oppdag Ngorongoro-krateret, verdens største intakte inaktive vulkanske krater, med den høyeste tetthet av storvilt i Afrika. Se Fish River Canyon, den nest største elvecanyonen i verden (etter Grand Canyon).

Med en herlig variasjon av ville dyr, kultur og eventyr, er det ingen tvil om at det afrikanske kontinentet vil levere uforglemmelige opplevelser.

Reiseblogg, Namibia

2. Til vanns for en annen safariopplevelse
Mange forestiller seg et tørt landskap når de hører Afrika, men den gang ei. Afrika lokker med en rekke vannbaserte aktiviteter.

Kanotur på den mektige Zambezi-elven, white water rafting på Tana-elven i Kenya, utforsk det vakre Okavangodeltaet i tradisjonell mokoro eller ta deg frem med kano på Manambolo-elven på Madagaskar.

Alle er utmerkede alternativer til den mer tradisjonelle safariopplevelsen med bil.

Reiseblogg, Afrika

3. Afrika er fullt av STORE ting
Som verdens nest største kontinent, er Afrika fullpakket av noen av de største tingene på kloden:

 • Verdens største ørken, Sahara (passer utmerket om du skal til Marokko).
 • Den lengste elven i verden, Nilen, bukter seg gjennom Afrika hele 6 853 km.
 • Verdens største innlandsdelta, Okavango (et must for alle som skal til Botswana).
 • Verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro (også en av De syv topper) i Tanzania.
 • Verdens eldste ørken – Namibørkenen (du reiser ikke til Namibia uten en tur hit).
 • Verdens største dyrevandring finner sted i Tanzania. Rundt 750 000 sebraer og 1,2 millioner gnuer krysser dette fantastiske landskapet på vei til Kenya.
 • Hjem til verdens største landpattedyr, den afrikanske elefanten, som kan veie opptil syv tonn.
 • Afrika er hjem til fire av verdens raskeste landpattedyr: Gepard (110 km/t), gnu, løve og thomsonsgaselle (80-90 km/t).
 • Verdens største utendørsgalleri, med mer bergkunst enn noe annet kontinent. Store samlinger kan ses i Saharaørkenen, Namibia, Zimbabwe, Kalahari og Botswana. Mange av disse er nærmest uoppdaget da de ligger i øde ørkenområder, sjelden besøkt av mennesker. De eldste regnes å være mellom 27 000 til 40 000 år gamle, og gir et godt innblikk i oldtidens menneskers tro og levemåte (inkluderes ofte i turer til Namibia og Etiopia).

Reiseblogg, Afrika, Uganda. safari, Unike Reiser

4. Mer enn 3000 fascinerende stammer og kulturer
Afrika er hjem til rundt 3000 stammer, hver med sitt språk, kultur og tradisjoner.

Noen av stammene er godt kjent:

 • Zuluene, som også er Afrikas største etniske gruppe (rundt 11 millioner mennesker).
 • Masaiene, med sine dype røtter for tradisjon og kultur. Et semi-nomadisk folkeslag som vedlikeholder tradisjonen med drift av zebukveg, sauer og geiter.
 • San- og tswanafolket i den østlige delen av Kalahari, med en kulturell arv, mer enn 20 000 år gammel.

Det er flere tusen andre stammer, hver og en har like fascinerende samfunn og tradisjoner, som alle fenger oss fra den «moderne» verden.

Reiseblogg, Afrika

5. Tropiske strender som er blant verdens beste
Siden Afrika har et bredt utvalg av lekre strender, er det vanskelig å velge hvilken som er den beste. Men det er ikke tvil om at Zanzibar kommer høyt på listen.

Paradisøya lokker med krystallklart, asurblått hav, kritthvit sand og utmerkede snorklemuligheter. Et perfekt sted å skylle av seg støvet fra savannen etter endt safari eller å ha besteget Mount Kenya eller Mount Kilimanjaro.

Andre vakre strender inkluderer Camps Bay, Cape Towns mest populære strand og Skeleton Coast (Namibia), kanskje verdens vakreste strandlinje, samt hjem til uendelige skipsvrak.

Du kommer heller ikke utenom Diani Beach (Mombasa, Kenya) eller Mosambiks vakre strender.

Reiseblogg, Mosambik, strandferie, Unike Reiser

6. Spennende og livlige byer
Afrika er en smeltedigel når det kommer til gamle og kosmopolitiske byer.

Utforsk Marrakech (Marokko), en tettpakket by med en historie som strekker seg tilbake til berberriket. Labyrinter av smug og blomstrende markeder, vekker liv til fantasien. Mens du beundrer alle de fargerike teppene, ser du for deg Aladdin som kommer flyvende på teppet sitt.

I sterk kontrast er Sør-Afrikas Cape Town, en moderne og kosmopolitisk by som frister med en spektakulær kystlinje, rik kulturarv og historie. Byen er desidert blant de vakreste i verden, takket være beliggenheten ved et av de syv nye underverkene i verden, Table Mountain.

Kairo, Egypts strålende hovedstad og kulturens vugge! Det magiske med denne byen er alt som gjemmer seg under overflaten – i tillegg til pyramider, Sfinksen og et museum fylt av skatter.

Reiseblogg, Egypt, Unike Reiser

7. Camping, glamping og alt mellom
Camping i Afrika er en oppkvikkende opplevelse. Nærmere naturen og dyrelivet kommer du ikke. Finnes det egentlig en mer oppslukende måte å oppleve Afrika på?

Det beste med å campe i Afrika er at det er så mange valgmuligheter – ikke bare enkle telt uten fasiliteter. Men de finnes de også! Uansett om du ønsker en autentisk villmarksopplevelse, vil ha litt komfort (som utendørsdusj i leiren) eller ekte luksuscamping (med senger og privat bad), finner du det i Afrika.

Reiseblogg, Kenya, Afrika, safari, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen