Albania er ikke store landet, men det har masse å by på. En feriedestinasjon som øker i popularitet – og du bør besøke Albania før det er for sent. Selv om landet har begynt å tilpasse seg turister, har det ikke mistet sin autentisitet og sjarm.

Albania er et land med en rekke opplevelser og severdigheter som er verdt å få med seg. En lang og fascinerende historie, kirker og slott fra middelalderen, vakker natur og strender, arkeologiske steder og en moderne hovedstad. I Albania er det masse å oppleve.

Her er 9 grunner til å besøke Albania:

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

1. Et ganske så uoppdaget land

Albania er kanskje ikke førstevalget når du tenker på din neste ferie. Sannheten er at landet er relativt ukjent, og ganske ofte blir det oversett til fordel for sine mer populære naboland (Hellas, Italia og Montenegro).

Se det fra den positive siden: Det betyr at Albania fortsatt er uoppdaget, uten de store turistmengdene.

Men – ting endrer seg – også i Albania. Og til det bedre. Landet var isolert i 50 år, så infrastrukturen er ikke den aller beste (men det er en del av sjarmen). Med unntak av strandområdene og hovedstaden Tirana, er mesteparten av landet ikke besøkt av turister.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

2. Slapp av på stranden

Albania er hjem til noen av de beste strendene i Europa. De flotte strendene på sørkysten passer for alle – enten du foretrekker sand, stein, småstein, tilbaketrukket eller folksomt. I Albania finner du dem alle.

Den beste (og mest populære) delen av kysten kalles den albanske rivieraen. Den begynner rett etter Llogara Pass (fjellpasset rett ved byen Vlora) og slutter ved Ksamil, en liten by rett ved den greske grensen.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

3. Om UNESCO sier ja, gjør du det samme

Historien har satt sitt preg på hele Albania, og det er nok av steder å utforske. Berat og Gjirokaster, med sine bakketopper og unike arkitektur, har begge fått en plass på UNESCO sin verdensarvliste.

Du vil heller ikke gå glipp av Butrint, som er anerkjent som Albanias mest kjente arkeologiske sted. Her har menneskene bodd siden forhistorisk tid, og Butrint var en del av de greske og romerske koloniene.

Den sentrale og sørlige delen av Albania er hjem til en rekke kirker, med vakre freskomalerier. Det er også nok av slott å besøke.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

4. Kom deg ut på landet

Selv om Albania er et land i rask utvikling, står bygdekulturen fortsatt sterkt. I de mange landsbyene kan du reise tilbake i tid, og se hvordan familiene livnærer seg med å dyrke i hagen og ha husdyr.

Det er slett ikke uvanlig med trafikkorker på landeveiene. Årsaken er rett og slett en hest og vogn, eller gjeteren som skal ha flokken med enten sauer, geiter eller kuer, over veien.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

5. En moderne hovedstad

Etter mange års isolasjon fra omverdenen (under kommunismen), er Tirana nå i full vekst. Den er faktisk i ferd med å slå ut i full blomst. Byen mangler ikke hoteller, restauranter, barer, nattklubber eller kafeer. Tirana er verdt å oppleve – både dag og natt.

Albanias hovedstad har også en rekke museer og attraksjoner som du bør få med deg.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

6. Vakre solnedganger

Om du er utenfor byene, eller på stranden, kan du nyte noen vakre solnedganger. Siden det er ikke er noen store og høye bygninger (stort sett), som avgir lys, kan du se hvordan fargene skifter på horisonten.

Finn et tilbaketrukket sted, len deg tilbake og nyt showet – lever av Moder Natur.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

7. Ut i naturen

Albania passer perfekt for fritidsentusiaster, som kan velge mellom fjell, skog, øyer og strender.

Det er nok av aktiviteter til å holde deg okkupert i flere uker, fra fotturer til sykling, fugletitting, fiske, hesteridning, båtturer, kajakk, rafting og paragliding.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

8. En fascinerende historie

Albania har hatt det tøft opp gjennom århundrene. Under kommunismen, som varte i 45 år, kontrollerte albanerne når det kom til, vel, absolutt alt.

Landet har vært under osmansk herredømme (1468-1912), deretter en selvstendig republikk, monarki i 1928, så under italiensk og senere tysk okkupasjon (1939-1944) og kommunistisk folkerepublikk (1946-1991).

Det har resultert i et mekka for besøkende, som kan utforske alt fra slott, gamle byer, bunkere og museer. En utmerket måte å lære mer om Albanias fascinerende historie på.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

9. Valuta for pengene

Albania er (fortsatt) et rimelig land. Det betyr at du kan bo på boutiquehoteller, spise på gode restauranter og inkludere en rekke aktiviteter i ferien.

Om du reiser på budsjett, er Albania er godt alternativ.

Reiseblogg, Albania, Europa, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen