Kafeer i Szczecin du ikke vil gå glipp av

Hjem » Kafeer i Szczecin du ikke vil gå glipp av

Når du er på reisefot, er det alltid godt å ta en pause i alle opplevelsene. Senke skuldrene, la beina hvile – og fylle magen med noe godt – enten det er mat eller drikke.

En kafé er et utmerket sted å finne roen, gjerne en med lokalt preg og noen særegne preg. Kafeer har ofte en avslappende atmosfære, og er det perfekte sted å samles med venner og familie for en prat.

Den polske byen Szczecin har en rekke trivelige kafeer som er vel verdt et besøk. De egner seg utmerket for både en kopp kaffe og en velsmakende lunsj.

Reiseblogg, Polen, Szczecin, kafe, kaffe, storbyferie, Unike Reiser

Cafe 22

Det skal mye til for å slå utsikten fra Cafe 22. Den ligger nemlig (som navnet sier) i 22.etasje i kontorbygningen PAZIM – og du får panoramautsikt over Szczecin.

Med beliggenhet i hjertet av byen (og rett ved et stort kjøpesenter), i byens høyeste bygning, er Cafe 22 enkel å finne.

Menyen frister med kaffe av høy kvalitet, kaker og desserter det er vanskelig å si nei til, en variert lunsjmeny samt øl, vin og cocktails.

Adresse: pl. Rodła 8

Reiseblogg, Polen, Szczecin, kafe, kaffe, storbyferie, Unike Reiser
Foto: Rundtekvator.no

Sowa Restaurant & Confectionery

En koselig kafé som frister med lekre og velsmakende kaker, deserter og sjokolade. Legg så til et stort utvalg av kaffe, kakao og hjemmelaget iskrem så er besøket komplett!

Sowa Company er en familiedrevet selskapet som ble grunnlagt i 1946, i Bydgoszcz, Polen. I dag er det 160 kafeer og utsalgssteder i Polen, Tyskland (Berlin) og England (London).

Menyen er basert på tradisjonelle polske retter, med et godt utvalg til lunsj. Jeg innrømmer gjerne at det er dessertene som frister mest. Spesielt Napoleonskaken smeltet i munnen – og jeg måtte overtales til ikke å bestille et stykke til!

Adresse: al. Wojska Polskiego 17

Reiseblogg, Polen, Szczecin, kafe, kaffe, storbyferie, Unike Reiser
Foto: Rundtekvator.no

Filipinka

I 1963 bestemte Jan Tabiński seg for å åpne et bakeri. Bedriften drives fortsatt av samme familie, som tar ære i å lage velsmakende og fristende bakevarer og konfekt.

Bakervarene lages fortsatt på tradisjonelle metoder, med naturlige ingredienser, og går ikke sulten etter et besøk her.

Filipinka er spesielt kjent for sine pepperkaker, bakt på en oppskrift som strekker seg langt tilbake i tid. Alle pepperkakene er dekorert for hånd, av et team med erfarne og dyktige dekoratører. Disse pepperkakene er et kunstverk i seg selv, laget med tålmodighet, nøyaktighet og kjærlighet for faget. Pepperkakene er tilgjengelige hele året, men form og dekorasjon varierer fra sesong til sesong.

Filipinka er et utmerket sted å ta en pause fra hverdagen – enten du slapper av med en kopp te eller kaffe. Men det er et absolutt must å spise minst én pepperkake!

Adresse: Witkiewicza 1

Reiseblogg, Polen, Szczecin, kafe, kaffe, storbyferie, Unike Reiser

E. Wedel Chocolate House

Er du glad i sjokolade er dette stedet for deg! På E. Wedel Chocolate House kan du smake ulike former sjokolade – både kald og varm.

E. Wedel er synonymt med 170 år med sjokolade. Det hele begynte i 1851 da en ung konditor, Karol Ernst Wedel, kom til Warszawa fra Berlin. Han startet en butikk som solgte sjokolade og karamell – og det var begynnelsen på en smakfull reise, med kafeer og butikker over store deler av Polen.

Menyen bugner over av fristelser: Sjokolade med frukt, hånddekorerte kaker, konfekt og trøfler.

Kafeen ligger også sentralt i sentrum, lokalisert i den vakre Royal Gate.

Adresse: pl. Hołdu Pruskiego 1

Reiseblogg, Polen, Szczecin, kafe, kaffe, storbyferie, Unike Reiser

Koci Zakątek Café

Katteelskere har fått den perfekte kafeen i Szczecin!

Det er ikke lenge siden Koci Zakątek Cafe åpnet dørene – for både firbeinte og tobeinte gjester. Her kan du nemlig nyte en kopp med varm drikke og noe å spise mens pelskledde sjarmører smyger seg rundt beina dine.

For det som ønsker purrende selskap til kaffen, er denne kafeen det perfekte stedet. Kattene er høyt og lavt – eller så ligger de og slumrer i kattesengene sine.

Glem ikke å pass på melken din!

Adresse: Ul. Śląska 5

Reiseblogg, Polen, Szczecin, kafe, kaffe, storbyferie, Unike Reiser

En varm takk til Visit Szczecin, Ibis Styles Hotel, Szczecin Airport og PKS Szczecin Transfer som inviterte meg til Szczecin. Jeg fikk dekket fly, overnatting, transport og aktiviteter. 
Det er ikke lagt noen føringer på hva eller om jeg skal skrive noe. 
Meninger og oppfatninger er, som alltid, mine egne. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen