Dette må du oppleve i Memphis

Hjem » Dette må du oppleve i Memphis

Lukten av spare-ribs og annen BBQ-mat siver ut i gaten. Musikken sitter i veggene. En rosa Cadillac står parkert foran ett av de mange spillestedene. En Elvis-kopi kommer ruslende og poserer villig for noen turister.

Memphis er en kulturell tungvekter, og antagelig den byen i verden som har betydd mest for utviklingen innenfor musikk de siste hundre årene.

Dette er den ultimate sørstatsbyen, med en unik atmosfære. Memphis er en levende, vibrerende og pulserende by hvor du ikke kan sitte stille. Her er maten genuin og de musikalske tonene evigvarende.

Elvis er ensbetydende med Memphis, og det er ingen tvil om at Kongen fortsatt lever i Memphis. Men det er en rekke andre grunner til å ta turen hit.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Graceland

Det er ikke til å legge skjul på at Graceland er hovedattraksjonen i Memphis. Et besøk her er obligatorisk, enten du er Elvis fan eller ei.

Elvis kjøpte Graceland i en alder av 22 år, og bodde her frem til han døde 16.august 1977. I dag er huset det mest besøkte private hjem i USA, bare slått av Det hvite hus.

En audio-tour guider besøkende gjennom huset, som er slik det var da Elvis levde. Besøket avsluttes ved Meditation Garden, hvor Elvis er gravlagt.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Unike Reiser

Det svinger i Beale Street

Memphis er byen som er født, oppvokst og gjennomoppstått i musikkens navn. Den er også kjent som en by hvor du kan ha det moro – og stedet er Beale Street.

Svette bluestoner siver ut fra de mange spillestedene, og det blinker konstant i neonlys i utallige farger. Band med menn, godt oppe i årene, finner veien inn i publikums hjerter, og de beveger seg begeistret i takt med musikken.

Oppkalt etter en glemt militærhelt, og Beale Street hadde sin storhetstid på 1920-tallet, med juke joints og sprit i strie strømmer. Nå kan den skryte av tittelen «historisk distrikt», og er en veletablert turistattraksjon.

Besøkende strømmer til, og spesielt i helgene er det fullt i gaten. Den sperres forresten av for biler og det er fullt mulig å vandre gatelangs med en øl eller to i hånden, fra spillested til spillested. Klokken 03:00 (fredag og lørdag) vifter ridende politi vekk besøkende slik at de kan ri side om side foran gatefeiere som rydder gaten.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Fantastisk barbecue

Å spise i Memphis er en opplevelsen for sjelen. Med mer enn 100 barbecue-restauranter er det ingen tvil om at spesialiteten er nettopp barbecue.

La smaksganene fryde seg med saftige spareribs, pulled pork og fritert kylling, alt servert med sauser og krydder. Disse rettene er grunnen til at Memphis regnes som barbecue-hovedstaden i Tennessee.

Fortvil ikke, for det er nok av andre muligheter også: Klassiske sørstatsretter, autentisk italiensk og meksikansk mat, hamburgere og sandwicher.

Hva er din favorittsmak?

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Sun Studio

Ved første øyekast ser ikke det lille musikkstudioet så veldig imponerende ut. Med tanke på dets mektige historie, endrer du raskt oppfatning. Det var nemlig her det hele startet, for Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og B.B. King.

Rockepioneren Sam Philips åpnet Sun Studio i 1950 og museet i 1987. Det var her Elvis, i 1954, en ukjent Elvis ankom i 1954 – og gjorde Sun Studio til det meste kjente i verden.

Eneste måten å oppleve museet på, er en guidet omvisning.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Sørlig gjestfrihet på sitt beste

Vi ønsker alle å føle oss velkomne når vi kommer til en ny by. I Memphis gjør du akkurat det. Her opplever du den gjestfriheten som Sørstatene er så kjent for. Innbyggerne tar deg imot med åpne armer, slår gjerne av en prat samt foreslå hva du bør oppleve og hvor du må spise.

Denne åpenheten gjør at besøkende føler seg som hjemme under hele oppholdet.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Utendørsaktiviteter

Det er stort sett fint vær i Memphis, og byen har et bredt spekter med aktiviteter for de som ønsker å være ute.

Memphis frister med sykkelstier, grøntområder og flere aktiviteter.

På Mud Island River Park er det en fin gangsti, en monorail og mulighet til å leie tråbåter.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Kampen om Borgerrettigheter

Memphis er rik på historie, og åsted for ett av de mørkeste dagene i amerikansk historie.

På The National Civil Rights Museum og Lorraine Motel vekkes historien om borgerrettighetskampene til live.
Rom 306 ligger i annen etasje av museet, og her er alt som det var den dagen. Det var her Martin Luther King Junior ble skutt og drept den 4.april 1968.

Museet tar besøkende med på en reise gjennom borgerrettighetsbevegelsens historie. På motsatt side er det et mindre museum, hvor du blant annet kan se rommet som attentatmannen James Earl Ray leide, og det skjebnesvangre skuddet ble avført fra.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Søte dyr i Memphis Zoo

Dyrehagen åpnet i 1906 og er hjem til mer enn 3500, som representerer mer enn 500 arter. Memphis Zoo er fordelt i tre soner, som igjen er delt inn i totalt 19 utstillinger.

Beboerne inkluderer løver, elefanter, tigre, reptiler og fugler. Den mest populære utstillingen er China, hjem til to pandaer.

Memphis Zoo har også en karusell, minitog, gavebutikk, restauranter og en lekeplass.

Et besøk hit er spennende for hele familien – og voksne.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Museer

Memphis har en rekke interessante museer, som dekker alt fra musikk til slavetiden, bomull, kunst og vitenskap.

Stax Museum of American Soul Music er en replika av Stax Recording Studio. Det er ett av få museer rundt om i verden som er dedikert til soul-musikk.

Cotton Museum forteller historien om bomullindustrien, Blues Museum gir deg et godt innblikk i bluesen og dens historie mens Dixon Gallery and Gardens viser frem kunstverker av blant annet Monet, Renoir og Degas.

Slave Haven Underground Railway Museum dokumenterer historien om Underground Railway og hverdagen til slavene i Memphis-området.

Memphis Music Hall of Fame inkluderer mer enn 60 Memphis-beboere som har spilt en viktig rolle innenfor ulike musikksjangre.

Memphis Rock ‘n’ Soul Museum dekker musikkscenen i byen; alt fra urban musikk på Beale Street, Sun Studio og påvirkningen borgerrettighetskampen hadde på musikken på 1960- og 70-tallet.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Møt endene på Peabody Hotel

Marsjerende ender, med egen fontene, er stjernene på Peabody Hotel. Hver dag klokken 11:00 kommer de ut av heisen og vagger på den røde løperen til fontene i resepsjonen. Der plasker de rundt til klokken 17:00, før de returnerer til heisen og opp på taket hvor de bor.

På 1930-tallet kom daværende hotellsjef, Frank Schutt, hjem fra en jakttur sammen med Chip Barwick. Etter å ha drukket relativt mye, bestemte duoen seg for å plassere lokkeendene i fontenen. Det ble begynnelsen på andemarsjen, som lokker besøkende til hotellet den dag i dag.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Opplev Walking in Memphis

I Memphis kan du utføre en rekke ting som Marc Cohen synger om i Walking in Memphis (1991). Du kan ta på deg blue suede shoes, rusle gatelangs i Beale Street, se Jungle Room på Graceland og spise malle på en restaurant.

Det er ikke alltid du kan sette deg selv inn i en sangtekst, men i Memphis er det fullt mulig. Neste gang du hører denne låten, blir du tatt tilbake til herlige Memphis og gjenopplever den gode tiden du hadde her.

Reiseblogg, USA, Memphis, bilferie, Sørstatene, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen