De beste stedene å se lundefuglene på Orknøyene

Hjem » De beste stedene å se lundefuglene på Orknøyene

Det skal mye til for å bli så søt som lundefuglen!

Disse bedårende skapningene er også kjent som «sjøpapegøye» (på grunn av det fargerike nebbet), men også som «havets klovner».

Lundefuglen ruver ikke mer enn 30 centimeter i høyden – og den lille fuglen er desidert blant favorittene på Orknøyene – både hos lokalbefolkningen og besøkende.

De sjarmerende fuglene tilbringer mesteparten av livet på havet, men i april og mai returnerer til hekkeområdene langs kysten på Orknøyene. Lundefuglen hekker på samme plass år etter år, og er en såkalt «kolonihekker».

I mai-juni legger lundefuglhunnen ett egg. Egget blir enten lagt i jorda (i opptil to meter lange ganger som lundefuglene graver ut), inne i steinurer eller bergsprekker. Egget ruges i 40-45 dager av begge foreldrene.

Etter klekkingen blir ungen i reiret i seks til ti uker. Når ungen forlater reiret, er den ikke lenger avhengig av foreldrene.

I august forlater alle lundefuglene klippene på Orknøyene. Du har med andre ord ikke mange månedene å se lundefuglene i dette øyriket.

Her er de beste stedene å se lundefuglene på Orknøyene:

Reiseblogg, Storbritannia, Skottland, Orkneyøyene, lundefugl, Unike Reiser

Castle of Burrian, Westray

Dette anses som det beste stedet for lundefugltitting på Orknøyene.

På østkysten av Westray finner du en smal staure som byr på flotte boforhold for hundrevis av lundefugler. De omkringliggende klippene er nærmest som et amfiteater, og perfekt for besøkende som vil se lundefuglene.

Husk å ta med kikkert slik at du kan se nærmere på disse fargerike fuglene.

Reiseblogg, Storbritannia, Skottland, Orkneyøyene, lundefugl, Unike Reiser

RSPB Hoy Nature Reserve, Hoy

Øya Hoy er imponerende nok, takket være sitt vakre landskap. En enorm sumpmark ender i de bratteste klippene i Storbritannia, og fascinerer alle besøkende.

På denne øya befinner lundefuglene seg på klippene i nærheten av den berømte Old Man of Hoy. Her har de selskap av en rekke andre sjøfugler så lydnivået kan være ganske høyt.

Reiseblogg, Storbritannia, Skottland, Orkneyøyene, lundefugl, Unike Reiser

RSPB Marwick Head, West Mainland

Marwick Head er også en av Orknøyenes fugleparadiser, som ønsker tusenvis av fugler velkommen. Det kan være en utfordring å finne lundefuglene blant alle lomviene, krykkjer og fulmaruser, men fokuser på de grønnere partiene og rundt steinene. De røde nebbene burde ikke være vanskelige å se.

Reiseblogg, Storbritannia, Skottland, Orkneyøyene, lundefugl, Unike Reiser

Brough of Birsay, West Mainland

Denne øya, som ligger på vestkysten av hovedøya, er et fantastisk sted å besøke. Lundefuglene finner du på klippene rundt om på Brough of Birsay, spesielt i nærheten av fyrtårnet på den vestlige siden.

Skal du besøke Brough of Birsay må du sjekke tidevannet først. Du må ankomme når det er lavvann og beregne godt med tid til å komme deg tilbake. Sjekk med turistkontoret på Skara Brae for detaljer og anbefalinger.

Andre steder å se lundefuglene er Papa Westray og Stronsay.

Reiseblogg, Storbritannia, Skottland, Orkneyøyene, lundefugl, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen