Reiseblogg, Afrika

Et av de viktigste spørsmålene om safari er når du skal reise.

Når det regner som mest i Kenya er det fortsatt fint og tørt i Namibia. Når det er kaldt i Sør-Afrika er det varmt og godt i Tanzania.

Klima har også mye å si for hvor dyrene befinner seg. Fra juli til oktober kan du se gigantiske flokker med gnu og sebra i Kenya, men fra oktober til januar befinner seg i Tanzania.

Været bestemmer altså en stor del om hvordan safarien din vil bli. Bestem gjerne destinasjon etter hvilket land som passer best i den perioden du skal ut på tur.

Her kommer noen gode råd som i grove trekk gir deg en klimaoversikt over Afrikas mest populære destinasjoner. Uansett hvilket land du velger, vil reisen bli rik på gode minner og opplevelser!

Botswana
En destinasjon du kan reise til hele året. Uansett årstid er været behagelig. Været er ganske likt Namibia, men en smule våtere. I Botswana regner det ikke mye – heldigvis. Vannet i Okavango kommer fra fjellene i Angola. Når det regner så kommer det hovedsakelig fra desember til mars. Høysesongen er juni til august.

Kenya
Kenya kan besøkes året rundt, men har to regnsesonger. Regntiden er i månedene april, mai og juni. Mange av veiene blir ufremkommelige, men de fleste ”hovedveiene” i parkene er åpne. Fordelen er at det er stor sjanse for å se dyrene som trekker ut i veien og vekk fra det våte gresset. I november og desember er det en kort regntid. Ikke glem at det kan bli kaldt i høyden om vinteren (samt deler av våren og høsten). Verdensberømte Masai Mara nasjonalpark ligger på 2000 meter over havet så husk varme klær for natten.

Reiseblogg, Afrika
Bøffelen har fått nok av det våte gresset og trekker ut på veien.
Til stor glede for fotografen!

Malawi
I lille, vakre Malawi er det regntid fra desember til mars. I nord kommer regnet senere og slutter tidligere. I høyden faller det mest nedbør. April og mai er gode valg, men det er litt kjøligere. Høysesongen er juni og august, hvor en skyfri himmel og god dyretitting er belønningen. Varmen stiger i september og oktober. November er uforutsigbar så pakk deretter.

Namibia
Dette vakre ørkenlandet er tørt, varmt og fint å besøke året rundt. Fra desember til april kan det være noe fuktig, spesielt om du befinner deg midt i landet eller øst. April og mai får to tomler opp. Namibia er kjempefint, tørt og grønt med frisk luft. September og oktober anses som de beste safarimånedene. November er som regel varierende.

Rwanda
Sjarmerende Rwanda er selve hjertet av Afrika. Her bestemmes temperaturen av høyden, ikke sesongen. Det er omtrent samme temperaturer på samme sted – året rundt. Besøkende finner et behagelig tropisk klima, men også mye regn. Unngå den lange regntiden fra mars til mai. Juni til september er den lange tørre sesongen. Det kan regne litt igjen i oktober og november. Desember til februar er tørt og behagelig.

Reiseblogg, Afrika
Namibia kan besøkes hele året.
Etosha nasjonalpark er best i september og oktober.

Sør-Afrika
Landet som har alt, inkludert sitt eget værmønster. Når det regner i resten av det sørlige Afrika skinner solen og det er tørt og varmt i Sør-Afrika. November til mars er en veldig god periode. Fra april til august blir det kjøligere, med litt regn. Men veiene er fortsatt kjørbare. I Cape Town er det svalere så stranden er ikke aktuell, men det er likevel behagelig og fint.

Tanzania
Dette fantastiske landet ligger rett før for ekvator og her kommer regnet i mars til mai de aller fleste steder. Det gjelder spesielt på kysten og øyene. Tanzania har også høy luftfuktighet. Fra juli til oktober er det tørt og fint. Opplever du regn er dette meget uvanlig. Dermed er det også høysesong for besøkende. I november og desember kommer den korte regntiden. Januar og februar er også fine måneder for et besøk til gigantiske Tanzania.

Uganda
Den beste tiden å besøke Afrikas perle er i den tørre tiden, som varer fra juni til august og desember til februar. Høysesongen for gorillasafari er juni til september, og tillatelse må bestilles god tid i forveien for denne perioden. Mars til mai sveiper den store regntiden over landet, med til dels store mengder nedbør enkelte steder. Oktober til november anses som den lille regntiden. Januar og februar er tørt og flott.

Reiseblogg, Afrika
Gorillatrekking er mest populært i den tørre perioden; juni til september samt januar og februar.

Zambia
I magiske Zambia kommer regnet hovedsakelig i desember til mars. Jo lenger nord, jo tidligere kommer det og jo senere slutter det. Merk at mange lodger holder stengt i denne perioden og veien er ufremkommelige så planlegg deretter. Det faller mer regn i øst og i høyden. Når april og mai kommer er det grønt og tørt. Mange av de mindre lodgene åpner ikke før i juni. Høysesongen er fra juni til august. September og oktober er perfekt for safari da dyrene samles rundt vannhullet siden det er varmt.

Zimbabwe
Vær og klima er omtrent det samme som nabolandet Zambia. Regnet faller over majestetiske Zimbabwe fra desember til mars. April og mai er fine måneder før besøkende strømmer til i juni, juli og august. Dette er også den kalde tiden så ikke glem varme klær for morgen og kveld. I september og oktober klatrer temperaturmåleren. November er som regel uforutsigbart.

VELG DESTINASJON ETTER KLIMA – FOR DEN BESTE OPPLEVELSEN!

Det er aldri noen garanti for hvilke dyr du vil se på safari, men enkelte steder har du større sjanse for å se visse dyr enn andre.
Her følger en oversikt over hvor du har stor sjanse for å se de mest populære dyrene i Afrika. 

Hvordan velger du safariland?
Her kommer mine favoritter, og hva som er ganske så unikt for hvert land.

Reiseblogg, Afrika

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen