Safari med en stor dose luksus!

Hjem » Safari med en stor dose luksus!

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser

OK – etter et opphold på Water Lodge i Pumba Private Game Reserve i Sør-Afrika, kryper jeg til korset: Det er helt greit med luksus når man er på safari.

Allerede ved ankomst blir vi møtt med store smil, velsmakende drikke og varme kluter. En rask introduksjon av hva vi kan forvente av oppholdet, og så kommer sjåføren for å kjøre oss til Water lodge. Kjøreturen på rundt ti minutter tar oss gjennom Sør-Afrikas vakre landskap, med en flokk gaseller som beiter rett ved veien.

Water Lodge ligger i en skråning, med utsikt mot Lake Cariega, og glir flott inn i landskapet. Gjestene kan slappe av i den trivelige lodgen, nyte solen på terrassen, innta utsøkte måltider i restauranten eller slappe av med en drink (eller flere) i baren. Alltid tilstede, og berett til å bistå, er smilende ansatte. De vet ikke hva godt de kan gjøre for deg.

Etter bare noen minutter på Water Lodge, trives vi allerede. Entusiasmen blir ikke mindre da vi ankommer chaleten vår. Lodgen har 12 store steinhytter, med stråtak (naturligvis). Innenfor venter luksus av ypperste klasse. Minibaren er alltid full, den store, myke dobbeltsengen har utsikt mot innsjøen og badet er innbydende som bare det!

På balkongen er det eget plunge pool, solstoler og parasoll. Siden vi besøker Sør-Afrika i juli (hvor det er vinter i denne perioden), frister det ikke med en dukkert i vårt eget lille basseng.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Egen plunge pool på balkongen og utsikt mot innsjøen. Ikke noe å klage på her!
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Du sover garantert godt på Water Lodge!

Ølsmaking og en tropisk drink i baren derimot – det frister!

Bartenderen, som festlig nok har besøkt Norge, slår gjerne av en prat om forteller om hverdagen her i Pumba viltreservat. Han byr også på den ene fristende drinken etter den andre, og det er vanskelig å si nei. Etter en rød og en blå, må vi si stopp. Vi skal jo på safari om ikke så altfor lenge!

Pumba Private Game Reserve åpnet i 2004, og fokuserer ikke bare på å være øko-vennlig, men også på å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Lodgen ligger i et malariafritt område i Eastern Cape, og byr på safari- og overnattingsopplevelser du aldri glemmer!

Oppholdet er preget av at her skal gjestene rett og slett skjemmes bort – på alle mulig vis. Enten det er service, utsøkt mat, gode drinker og vin og flotte safariopplevelser.

Utenfor møter vi guiden Siya, som skal ta oss med på safari. En kunnskapsrik mann hvor smilet aldri er langt unna. Han har selvfølgelig sørget for at vi ikke mangler noen ting i bilen; pledd, vann og kikkert er på plass. Nå trenger vi bare noen dyr som kan beundres.

Pumba er hjem til alle De fem store (elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard). Jeg har enda til gode å se leopard, så jeg spør pent om han ikke kan fikse det i løpet av turen.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Rett utenfor lodgen gresset en flokk impalaer. Disse er Afrikas mest kjente antilope og finnes nesten overalt.

Antiloper, sebraer og bavianer er det mange av, men de helt store Ahhh-dyrene lar vente på seg. Siya lover å se etter leopard, men det er sjelden å se dem på ettermiddagssafarien. Noen minutter senere er han sikker på at han ser neshorn – laangt oppe i skråningen foran oss. Vi ser faktisk noen grå kolosser, men det er ikke nok til at pulsen stiger.

Flere antiloper. Flere bavianer. Flere sebraer.

Så brått kommer neshornene – tre stykker – vandrende ut av buskaset. Hornene er enorme, og den engelske damen frykter de kommer til å spidde bilen. Hun trekker seg litt nærmere midten. Vi sitter tross alt i en åpen bil.

Siya følger, i trygg avstand, etter de tre kolossene bort til vannhullet. Her blir vi sittende å beundre dem i lang tid.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Magisk øyeblikk!

Men solen er på vei ned, og vi har en siste stopp før vi returnerer til lodgen: Sundowner!

Siya pakker opp snacks og drikke, som danderes bak på bilen. Vi nyter varm kakao med litt ekstra i, knasker kjeks og sjokolade og nyter den afrikanske himmelen som sakte farges knallrød.

Det ble ikke noen leopard på denne safarien….

Men dagen etter derimot! Møtet med min første leopard kan du lese om i blogginnlegget Øverst på ønskelisten står leopard!

Vel tilbake på lodgen venter mer drikke og varme kluter.

På rommet er det redd opp og champagneflasken står kald. Makan til luksus!

Kvelden avsluttes med en velsmakende middag, bestående av tre retter. Et oppmerksomt personal sørger for at glassene aldri er tomme.

Mens lyden av Afrika har stilnet hen, kryper vi under myke dyner, mettet på opplevelser. Vi gleder oss til frokost, mer safari og enda mer luksus her i Pumba Private Game Reserve!

VERDT Å VITE

 • Water Lodge er en luksus-lodge som ligger i Pumba Private Game Reserve i Eastern Cape, Sør-Afrika. Lodgen ligger ved Lake Cariega.
 • Den består av 12 chalets: 8 Impala Chalet (144 m2), 3 Gemsbrook Chalet og 1 Kudu suite (med to soverom). Alle chaletene har alt du trenger for en skikkelig luksusopplevelse.
 • Bush Lodge er det andre alternativet, og er omgitt av bushen.
 • Den består av 11 chalets, som nærmest flyter sammen med landskapet. Her er det utsikt mot et vannhull.
 • Det anbefales minst 3 netter – og du kan fint kombinere med både Water Lodge og Bush Lodge. Da får du en herlig blanding av opplevelser – bortskjemt blir du uansett.
 • Begge lodgene byr på safari, nattsafari, fugletitting, guidede fotturer, bueskyting, fiske, spa og skjelldyr fotosafari.
 • Barn er velkomne, men barn under 6 år får ikke lov å være med på vanlige safariturer. I stedet har de eget program, med barnesafari og en rekke andre spennende aktiviteter.
 • Har du ikke tid (eller råd) til å overnatte, kan du fint komme på dagsafari.
 • Safariopplevelsene er flotte – og Pumba er hjem til alle de kjente savannedyrene, inkludert De fem store.
 • Pumba er også ett av få områder i Sør-Afrika hvor du kan se hvite løver – helt magisk!
 • Pumba Private Game Reserve ligger 1 times kjøring fra Port Elizabeth.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Det var ikke noe å utsette på det store badet på Water Lodge.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Det nærmeste vi kom løve på første safaritur, var disse fotsporene.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Nam nam! Tallerkenen ble fort tømt. Frokosten smakte utmerket!
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
Champagneflasken stod klar på rommet da vi kom tilbake fra ettermiddagssafarien.
Reiseblogg, Sør-Afrika, Unike Reiser
I Pumba Private Game Reserve er alt tilrettelagt for et opphold i luksus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen