Gå ikke glipp av geitetårnet i Paarl

Hjem » Gå ikke glipp av geitetårnet i Paarl

Paarl er den tredje eldste bosettingen i Sør-Afrika, rik på historie og kultur. Vakkert plassert i en dal, mellom dramatiske fjell og flotte vinranker. Et sted du kan senke skuldrene, nyte synet av det sceniske landskapet og inhalere den avslappende atmosfæren.

Dette lille paradiset ligger kun en times kjøring fra Cape Town, noe som gjør Paarl til en perfekt destinasjon for en dagstur. Om du virkelig vil gå i dybden på Paarl, blir du i noen dager.

Paarl Wine Route (Paarl Vinrute), den nest eldste i Sør-Afrika, er kjent for sine fyldige, krydrede rødviner og friske hvitviner. Lokale bønder produserer smakfulle oster og det er nok av restauranter og kafeer å besøke.

Men, den mest berømte – og fotograferte – bygningen I Paarl er geitetårnet. Det har blitt et ikon her i Vinlandet, og ligger på Fairview Cheese & Wine Farm.

Dette er så absolutt et sted du ikke vil gå glipp av når du besøker Paarl!

Reiseblogg, Sør-Afrika, Paarl, Goat tower, Unike Reiser

Historien om Geitetårnet

Familien Back slo seg ned i området i 1902, og bygde vingården Fairview, som drives av familien den dag i dag.

Geiter var en viktig del av driften, og i 1981 var det rundt 750 saanen-geiter som koste seg på gården. Disse geitene – som de fleste geiter – glade i å klatre. Eieren, Charles Back, bestemte seg for å bygge noe de kunne klatre på. Snart sto Geitetårnet klart – og geitene var meget fornøyde med tårnet sitt.

Det to-etasjer høye tårnet er bygd av mørtel og murstein, med et bratt metalltak og spiraltretrapp. Tårnet har til og med vinduer! Geitene kan både klatre og slappe av inne. De er ofte sett (og fotografert) mens de stikker hodet ut av vinduet – så søtt.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Paarl, Goat tower, Unike Reiser

I dag er disse lodne maskotene både beundret og elsket av besøkende i alle aldre. Geitene er blitt et så velkjent symbol på vingården at Fairview nå lager en vin for dem. Det kommer ikke som en overraskelse av vinen heter «Goats Do Roam», og spiller på det franske vinområdet Côtes du Rhône.

September er en meget spesiell måned på Fairview Cheese & Wine Farm. Da er det nemlig babytid! De må babygeitene (killingene) blir tatt med til Geitetårnet – til stor glede for alle besøkende. Det er alltid en populær attraksjon, og du kan til og med få holde de små geitene.

Reiseblogg, Sør-Afrika, Paarl, Goat tower, Unike Reiser

Reiseblogg, Sør-Afrika, Paarl, Goat tower, Unike Reiser

Reiseblogg, Sør-Afrika, Paarl, Goat tower, Unike Reiser

Reiseblogg, Sør-Afrika, Paarl, Goat tower, Unike Reiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen