Reiseblogg, reise til USA

(I samarbeid med Icelandair)

Det er bekmørkt, og en kald vind blåser inn fra kysten. Kaffen har ikke helt begynt å virke enda når jeg rusler mot gaten. Trøtte, men spente passasjerer våkner til live når det annonseres at ombordstigningen kan begynne.

Vi er klare til å krysse Atlanterhavet – til å komme oss «over there»!

Normalt sett er et fly kun et transportmiddel, og du legger sikkert ikke merke til hvordan flyet ser ut når du går om bord. Denne dagen er det annerledes. Icelandair har tenkt litt utenfor boksen, og har spesialdesignet noen av flyene sine – ganske så unikt.

Flyet som skal ta oss til USA er ikledd fargene fra det fantastiske islandske vinterlandskapet, og bærer stolt navnet Hekla Aurora. Denne Boeing 757 er ikke bare vakker å se på; interiøret belyses også av et spektakulært stemningslys som gjenskaper nordlyset.

«Hekla» er et tradisjonelt islandsk jentenavn, samt navnet på en av Islands mest kjente vulkaner. «Aurora» referer til nordlyset, og med designet på flyet (både ut- og innvendig) har Icelandair truffet blink med konseptet sitt. Det er jo ikke hver dag du kan lene deg tilbake og få følelsen av nordlyset på et fly!

Legger du til komfortable seter, underholdningssystemer, servering av drikke og ikke minst et smilende og serviceinnstilt mannskap, ja, da er alt duket for en behagelig tur over havet.

Reiseblogg, reise til USA
Farvel Reykjavik – I am going to the US!

Normalt for de fleste flyselskaper tenker du kanskje. Men Icelandair har én fordel som ingen andre flyselskaper kan konkurrere med: De er den raskeste veien til Nord-Amerika!

Som navnet tilsier har Icelandair sitt opphav på Island, og drar nytte av landets geografiske beliggenhet midt mellom Nord-Amerika og Europa. Fra Reykjavik har de et omfattende rutenett til Norden, Europa og USA.

Icelandair, som for øvrig har sine røtter tilbake til 1937, byr på enda en fordel for eventyrlystne nordmenn: Du kan legge til en ekstra dimensjon på reisen, med en stopover på Island. Dermed får du også mulighet til å oppleve Sagaøyas kulturelle kreativitet og unike natur. Helt gratis – naturligvis.

Drømmer du om en reise til enten USA eller Canada (eller ja takk, begge deler), kan du fly med Icelandair til 18 destinasjoner; 14 i USA (hvorav to til New York) og 4 i Canada.

Med et så bredt spekter av destinasjoner, er det ikke lett å vite hva du skal velge. For å hjelpe deg litt i gang, presenteres 6 av Nord-Amerikas flotteste byer:

 Flag: United States on Apple iOS 13.2

DENVER – PORTEN TIL ROCKY MOUNTAIN

En herlig by som ligger i delstaten Colorado. Byen er først og fremst kjent som en port til store opplevelser i Rocky Mountain-området, men du bør absolutt tilbringe et par dager i sentrum også. Denver er en lett blanding av urbant raffinement og utendørseventyr.

Klimaet er mildt, tørt og solrikt året rundt, og med den fantastiske naturen rett utenfor døren, er det ikke rart at innbyggerne er kjent for en aktiv livsstil.

Denver er kjent som The Mile High City, som skyldes at byen ligger en engelsk mil (1609 m) over havets overflate. Ikke glem å ta et bilde av deg selv på det 15.trappetrinn ved vestinngangen til regjeringsbygningen State Capitol – da befinner du deg nøyaktig én engelsk mil over havets overflate.

Denvers gamle bydel kalles også LoDo (Lower Downtown), og her finner du en blanding av gamle bygninger og gassgatelykter, salooner og hestevogner, kafeer, vinbarer, restauranter og mikrobryggerier.

Det er nesten et must å ta turen innom Wynkoop Brewing Company, som er det første og et av de største i byen. I tillegg til ølsmakemenyer serveres passende retter som buffalo burger, shepard’s pie, meatloaf og fish & chips.

Det kulinariske miljøet og kunstscenen blomster, hvor hovedattraksjonen er Denver Art Museum. Bygningen i seg selv er et imponerende kunstverk, og arkitekten har latt seg inspirere av Rocky Mountains. Museet Hamilton Building har en av de største amerikanske samlingene av indianerkunst, mens Denver Museum of Nature & History er et av USAs største naturhistoriske museer. Sistnevnte egner seg utmerket for de som reiser med barn. Museet har fremragende utstillinger av dyr fra fire verdensdeler, gullklump, skjeletter av dinosaurer, planetarium med stjerne- og laserlysshow og en gigantisk IMAX-kino.

Glad i musikk? Da bør du ikke gå glipp av en konsert på Red Rocks, 24 km vest for Denver. Dette naturlige amfiteateret ligger mellom røde sandstensmonolitter, og er et av Amerikas mest ikoniske musikksteder.

Foretrekker du en mer aktiv ferie, kommer Denver garantert ikke til å skuffe deg. Med kun 20 minutters kjøretur til foten av Rocky Mountain, er det et bredt spekter av utendørsaktiviteter tilgjengelig. Velg mellom fotturer, rafting, kajakkpadling, fiske og fjellklatring. Det er også en rekke gode golfbaner i området.

Reiser du til Denver i vinterhalvåret, er det ingen tvil om hva du skal: Ski og snowboard. Etterfulgt av afterski – of course.

Colorado har noen av verdens fineste skisteder. Den mest berømte er Vail, men du får flotte opplevelser i Keystone, Breckenbridge og Winter Park også.

Kombiner gjerne Denver med en Kjør-Selv ferie, og opplev de nordlige statene: Wyoming og South Dakota før du flyr hjem med Icelandair fra Minneapolis i delstaten Minnesota.

Icelandair har flyvninger fra Oslo til Denver hele året.

I blogginnlegget 3 dager i Denver får du råd og tips om hva du kan oppleve i Denver.

Reiseblogg, Reise til USA
Velkommen til Denver – porten til Rocky Mountain.
Reiseblogg, Reise til USA
Denver lokker besøkende med et mildt og tørt klima, og er solrik året rundt.
Reiseblogg, Reise til USA
En reise til Denver byr på en rekke friluftsaktiviteter i vakker natur.

MINNEAPOLIS – SHOP TILL YOU DROP
Minneapolis, som ligger i delstaten Minnesota, er ofte oversett – noe som er både overraskende og trist.

Byen er en pulsåre i Midtvesten, og regnes som en av de mest «norske» byene i USA, takket være de mange immigrantene.

Minnesotas tvillingbyer kombinerer gammelt og nytt på en unik måte. På bredden av Mississippi-elven står Minneapolis, gjennomgående moderne og livlig. På motsatt bredde er den mindre og roligere Saint Paul.

Her handler det om utendørsaktiviteter, god mat, museumsbesøk, artisten Prince og shopping!

Juvelen for shoppingglade er Mall of America, den største samlingen av butikker under ett tak i USA. Kjøpesenteret ligger i forstaden Bloomington, og er mer enn bare shopping; her er det fornøyelsespark, Lego-opplevelsessenter, akvarium, kinoer, 50 restauranter, minigolf og et bryllupskapell.

Start dagen med en kajakktur på Mississippi-elven. Da har du nemlig opparbeidet deg en skikkelig appetitt som gjør at det er naturlig å legge turen til Matt’s, en klassisk amerikansk diner. Her setter du tennene i en juicy lucy-burger, som er ekstra kraftig takket være en spesiell teknikk med å legge osten inne i selve burgeren.

Avhengig av hvilke interesser du har, er det en rekke museer, mikrobryggerier og utesteder. Liker du jazz, er Dakota Jazzklubb stedet for deg. Ønsker du å prøve fiskelykken, går turen til Minnetonka, en fenomenal innsjø like vest for downtown. Her kan du blant annet fange den ettertraktede walleye-fisken, en slags gjørs.

Sportsinteresserte tar turen til Xcel Energy Center og heier frem Mats «Zucca» Zuccarello og hans Minnesota Wild. Stemningen er høy når byens krigere entrer isen, og kjemper om det edle Stanley Cup-trofeet i verdens beste hockeyliga; NHL.

Icelandairs flyvninger til Minneapolis gjør det enkelt å oppleve Midtvesten. Du kan enten ta en langhelg eller legge opp til en Kjør-Selv ferie. Opplev de unike delstatene Wyoming, South Dakota og North Dakota. Du kan også legge turen innom Colorado, og fly hjem fra Denver.

Icelandair har flyvninger fra Oslo til Minneapolis hele året.

Reiseblogg, Reise til USA
Herlige Minneapolis, som ligger vakkert til Mississippi-elven.
Byen egner seg utmerket til en langhelg.
Reiseblogg, Reise til USA
Minneapolis – byen som er litt norsk, hjem til Mall of Amerika og kunstmuseer.
Reiseblogg, Reise til USA
Mall of America – mer enn bare shopping!
USAs største kjøpesenter inneholder blant annet en fornøyelsespark.

PORTLAND – DEN LITT RARE BYEN
Rosenes By er Portlands offisielle kallenavn. Men Portland, som ligger i delstaten Oregon, har også et rykte på seg for sprø innfall og kreativitet. Byen lever derfor opp til slagordet «Keep Portland weird».

Portland er en sjarmerende by, med en avslappende atmosfære. Her stresser man ikke, og fokuset ligger på økologi og alternativ livsstil. Innbyggerne verdsetter også godt brygget øl, kaffe, fotball, god mat og grønne parker.

Et besøk i Portland handler om å nyte turen. Besøk en av de mange parkene, fulle av stier som kan utforskes både til fots eller fra sykkelsetet. I Washington Park kan du finne roen i den imponerende japanske hagen eller i den International Rose Test Garden.

Et absolutt must er å smake seg gjennom noen av de 700 food carts, mobile matboder – ofte i form av små campingvogner. Maten er fersk og laget etter oppskrifter fra hele verden, og hver bod har sin egen spesialitet. For en ekte amerikansk matopplevelse, går turen til Voodoo Doughnut, smultringer tilføyd tusenvis av forskjellige smaker og glasur; bacon, M&M-sjokolade, karamell og farget popcorn.

Portland byr også på en rekke mikrobryggerier og kaffebarer, spennende matmarkeder og en eksklusiv mathall (Pine Street Market).

På regnfylte dager (som det er mange av i byen), kan du enkelt aktivisere deg på et av byens mange museer, kjøpesentre eller Powell’s City of Books. Merkelig nok er en av Portlands store attraksjoner en bokhandel, som ikke er som alle andre. Den strekker seg over et helt kvartal i Pearl District og er høyt elsket.

Oregon er faktisk USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder til strand og klipper. Koselige byer, historiske steder, et enormt utvalg av aktiviteter og behagelige kjøreavstander. Dermed passer delstaten utmerket for en Kjør-Selv ferie.

Du kan også kombinere med delstaten Washington eller kjøre langs Stillehavskysten til San Francisco.

Icelandair tar deg hjem fra både Seattle (Washington) og San Francisco (California).

Fra Oslo er det utvalgte avganger til Portland med Icelandair.

Reiseblogg, Reise til USA
Et besøk i Portland handler om å nyte turen.
Reiseblogg, Reise til USA
I Portland kommer du garantert ikke til å gå sulten!
Byen er hjem til mer enn 700 food carts, med mat fra hele verden.
Reiseblogg, Reise til USA
Herlige Portland er kjent for sine mange mikrobryggerier og sykkelstier. Greit når disse kan kombineres.
Reiseblogg, Reise til USA
Utsikten fra Portland er det heller ikke noe å si på!

SEATTLE – BYEN SOM ROCKER
I delstaten Washington ligger Seattle, som har praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Puget. I horisonten anes Olympic-fjellene mot vest og Mount Rainier mot sørøst. Så sant man er heldig å se noe da, for Seattle er beryktet for overskyet vær. Takket være klimaet, føler vi nordmenn oss hjemme i denne byen.

Vi ønsker oss alle fint vær når vi er på tur, men i Seattle er det ingen grunn til å grine på nesen om det regner. Byen har en overflod av aktiviteter rett utenfor dørstokken. Det futuristiske Museum of Pop Culture utforsker lyden av Seattle. Her kan du se en 10 meter høy skulptur bygd av 600 gitarer, utstillinger om Jimi Hendrix og et galleri med 50 sjeldne elektriske og akustiske gitarer.

Ikke glem å ta turen opp i Space Needle, et 184 meter høyt utsiktstårn. Heisen er på utsiden av bygningen og tar deg med til Observation Deck i 159 meters høyde.

Når sulten gjør sin anmarsj, går turen til Pike Place. Matelskere fra hele verden floker hit, mest for maten naturligvis, men også for karakter og historier. Hør om grisen Rachel, tyggegummimuren, gatemusikanter og fiskekast mens du smaker deg gjennom de mange ulike rettene.

Et besøk i Seattle er ikke komplett uten at du kommer deg ut av byen. Det er parker overalt, en kystlinje som bør utforskes og et bredt spekter aktiviteter.

Absolutt verdt å få med seg er Olympic Park Washington, hvor dyp regnskog og brekledde fjell venter. Ønsker du en litt hetere opplevelse, er vulkanen St. Helens stedet for deg. Legg turen innom Spirit Lake og fortsett så til Johnston Ridge Observatory hvor du kan sitte på en utendørs teaterscene som vender direkte mot vulkanen.

Et besøk i Seattle kan kombineres med Portland (Oregon) og Vancouver (Canada). De som ønsker en kjøretur langs Stillehavskysten, kan starte i Seattle og avslutte i San Francisco.

Icelandair bringer deg hjem fra alle tre destinasjonene.

Fra Oslo er det daglige avganger til Seattle med Icelandair.

Reiseblogg, Reise til USA
Space Needle er Seattles velkjente landemerke og attraksjon.
Fra toppen får du flott utsikt – om værgudene er på din side!
Reiseblogg, Reise til USA
Et besøk i Seattle bør inkludere et besøk til Tyggegummimuren.
Reiseblogg, Reise til USA
Det er lett å finne tonen med Seattle, og musikkulturen er sterk.

 Flag: Canada on Google

MONTREAL – FRANSK SJARM OG LIVSGLEDE
En av verdens største fransktalende byer befinner seg faktisk i Canada!
Montreal er en smeltedigel av kulturer, og underholder sine besøkende med historie, yrende uteliv, gode shoppingmuligheter og joie de vivre – livsglede. Legg så til en rekke utendørsaktiviteter og landets største samling festivaler, er Montreal et naturlig valg for oppholdet i Canada.

Byen er sjarmerende hele året, og hver sesong har sin sjarm og unike opplevelser. Uansett årstid bør besøket i Montreal starte i Gamle Montreal, byens fødested. Brosteinsgater, steinhus, kirker og neoklassiske bygninger hensetter deg tilbake i tid. Ønsker du et innslag av grønt, er Parc du Mont-Royal ikke langt unna.

Du kommer heller ikke til å gå sulten i Canadas nest største by. Fransk arv møter innovasjon fra den nye verden, og smaksganen fryder seg. Bistros og brasserier lener seg på franske smaker, og dagen bør starte med en bagel eller to. Hva med en poutine, n’est-ce pas? Pommes frites dynket med fersk ostemasse og dekket i saus – du kan rett og slett komme hjem uten å ha spist minst en porsjon.

Longue vie á Montreal!

Et besøk i Montreal kan kombineres med Toronto. Kanskje frister det med en Kjør-Selv ferie hvor du starter i Montreal, og utforsker New England-statene i USA og avslutter i New York eller Philadelphia.

Icelandair har flyvninger fra New York (JFK og Newark) og Philadelphia.

Fra Oslo er det fire ukentlige avganger til Montreal med Icelandair.

Reiseblogg, Reise til USA
I Montreal får du fransk sjarm og joie de vivre (livsglede) med en canadisk twist.
Reiseblogg, Reise til USA
Notre Dame Basilica er en av Montreals landemerker.
Reiseblogg, Reise til USA
I Montreal har hver sesong sin sjarm og unike opplevelser.

VANCOUVER – EN AV VERDENS VAKRESTE BYER
Vancouver er Canadas innfallsport i vest, og ligger vakkert til mellom fjell og hav. Byen har flere ganger blitt kåret til verdens vakreste by – og ikke uten grunn! Byen oser av sjarm, avslappet atmosfære og vinner lett en plass i hjertet ditt.

Lokalbefolkningen er opptatt av friluftsliv, og du bør starte oppholdet med en sykkeltur i Stanley Park. Deretter er det kajakktur i False Creek til Granville Island. Har du flaks, ser du delfiner på turen. Granville Island er en liten minidyrepark, med følelse av både marked og festival.

Ta fergen over til Vancouver Island og utforsk pittoreske Victoria, hovedstaden i provinsen. På øya venter fargerike Butchart Gardens, fyrtårn, gamle fort og totempæler. Hvalsafari bør også stå på programmet. Liker du asiatisk mat finner du veien enten til Chinatown eller Richmond for autentiske nattmarkeder.

Spiller ikke værgudene på lag med deg? Ikke noe problem! Det mangler ikke på innendørs muligheter i Vancouver: Akvarium, Vancouver Museum, Pacific Science Centre og Sjøfartsmuseet.

Etter å ha utforsket Gastown, som fremstår slik som det må ha gjort på slutten av det 19.århundre, til fots, tar du taubanen opp Grouse Mountain.

Etter endt besøk kan du ikke annet enn å si deg enig: Vancouver er faktisk verdens vakreste by!

Et opphold i Vancouver kan kombineres med Seattle (Washington, USA) eller Portland (Oregon, USA).

Du kan også leie bil og kjøre gjennom British Colombia (med noen dager i Banff nasjonalpark), til Edmonton.

Icelandair flyr fra Oslo til Seattle, Portland og Edmonton, så mulighetene er mange.

Fra Oslo er det tre ukentlige avganger til Vancouver med Icelandair.

Reiseblogg, Reise til USA
Velkommen til Vancouver – som flere ganger er kåret til verdens vakreste by!
Reiseblogg, Reise til Canada
En kajakktur i False Creek bør absolutt stå på bucketlisten når du besøker Vancouver.
Reiseblogg, Reise til Canada
Her er det eleganse – og ingen mageplask!
Hvalsafari er en dyrisk opplevelse.

Ladies and Gentlemen – we are approaching your destination shortly.
You hope you a pleasant flight with us and hope to see you back soon.

Det blir garantert en ny tur med Icelandair. Med 18 destinasjoner i Nord-Amerika å velge mellom kan du planlegge både langhelger og lengre ferier. Hver by har sin sjarm og opplevelser. Det beste er å kombinere et par byer – og legg gjerne inn et stopp på Island før eller etter Nord-Amerika. Lille Island har også så mye å by på – det er ikke noe problem med en stopover for hver tur over Atlanterhavet.

Uansett hvilken destinasjon I Nord-Amerika du velger; du får garantert en smak av Island med på turen!

Trenger du inspirasjon til Islands-turen?
Les blogginnlegget Vulkanturisme på Island
Les blogginnlegget Ride, ride ranke på Island
Les blogginnlegget Hvalsafari på Island

Reiseblogg, reise til USA
Icelandair – eventyret i Nord-Amerika starter med oss…

Dette er Icelandair:

  • Icelandair er den korteste veien til Nord-Amerika.
  • Du kan velge mellom følgende billettyper: Economy Light, Economy Standard, Economy Flex, Saga Premium og Saga Premium Flex.
  • Du kan kjøpe More Legroom-seter, som gir ekstra benplass.
  • I kabinen nyter du godt av komfortable lærseter, mer benplass og individuelt underholdningssystem.
  • Alle flyene er utstyrt med WiFi.
  • Icelandair tilbyr stopover på Island (alt fra 1 til 7 dager). Dermed kan du fylle reisen din med flere opplevelser – uten ekstra kostnad.
  • Icelandair flyr til 43 destinasjoner i Europa og Nord-Amerika, med over 500 flyvninger hver uke.
  • I Norge har Icelandair flyvninger fra Oslo og Bergen.

Icelandair gir deg en følelse av Island – også om bord på flyet. De har flere spesialdesignede medlemmer av flåten:

Þingvellir – flyr flagget til Island
Det nyeste medlemmet av flåten. Flyet Þingvellir feirer Islands suverenitet, og er kledd i blått, hvitt og rødt – det islandske flagget. Flyet har fått navnet sitt etter de imponerende slettene i Þingvellir der Alþingi (tinget) ble grunnlagt i 930 e.Kr. Møtene ble holdt utendørs på stedet i nesten 900 år, og Alþingi kalles ofte for verdens eldste parlament. Þingvellir-området er nå en del av UNESCOs verdensarv og en nasjonalpark.

Hvor kommer Þingvellir til å være neste gang?

Vatnajökull – den første flyvende isbreen
Flyet representerer skjønnheten og storheten i isbreen Vatnajökull, som ligger i sørøst-Island. Selv folk som har bodd på Island hele livet blir forbløffet og trollbundet av underverkene ved Vatnajökull. Den største isbreen i Europa går langs den høyeste fjellryggen på Island, og skaper et fantastiske brefall rett over den sørøstlige delen av riksvei 1.

Hvor kommer Vatnajökull til å være neste gang?

Hekla Aurora – nordlys både på inn- og utsiden
Flyet Hekla Aurora flyr med nordlyset over Atlanterhavet, kledd i et vakkert vinterlandskap. Ikke bare har Hekla Aurora en utsøkt innpakning. Flyet er også opplyst innenfra med en vakker LED-lysskjerm med nordlys.

‘Hekla’ er et tradisjonelt islandsk jentenavn og også navnet til en av Islands mest kjente vulkaner. ‘Aurora’ refererer til nordlyset.

Hvor kommer Hekla Aurora til å være neste gang?

Reiseblogg, reise til USA
Hekla Aurora flyr med nordlyset over Atlanterhavet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen